promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van egy Fox-film, ami nem termelt veszteséget a Disneynél
Borítókép:  Allen Fraser
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szerintem ne is nagyon ostorozd magad, ha nem ismered.

Amióta a Disney felvásárolta a Fox-ot, azóta nem mennek túl jól a dolgaik. Bob Iger vezérigazgató kénytelen volt rossz híreket közölni a befektetőkkel, vagyis hogy a felvásárolt Fox a negyedévet egy laza 170 milliós buktával kezdi, így a Disney profitja is zuhant 28 százalékot tavalyhoz képest.

Közben az egészet rákenték az X-Men: Sötét Főnix bukására, ami 200 milliós költségvetése ellenére 252 millió dollárt tudott összehozni. Ugyebár ez csak a gyártás, a többi még egyáltalán nincs benne. A Disney is hibás, mert mondjuk azonnal kipenderítette a film marketing csapatát, akik eddig valljuk be, jól dolgoztak. A cég még súlyos pénzeket vont el a reklámozástól is. Az köztudott, hogy a hype megmenthet egy filmet a bukástól, de a Disney nem akart próbálkozni.  

A Fox-os filmek nem futnak most jól a Disneynél. Az Übergáz tudott 16 milliós költségvetésből 28 millió dollárt bevasalni, de a J.R.R. Tolkien életrajzi film például teljes bukás. Ez 20 millióból készült és eddig 7 milliót hozott.

Egy film van, amit alig ismerünk, és nem várt sikert hozott. Ez az Áttörés nevezetű dráma, ami igaz eseten alapul. A sztori szerint egy 14 éves fiú majdnem tóba fullad, hithű édesanyja pedig azért imádkozik, hogy a gyermek épségben visszatérjen hozzá. Az alkotás megtalálta a célközönségét, pedig ezt aztán a Hallmark csatorna is legyárthatta volna a sztori szempontjából. Nagymamás film, nem ölnek meg benne senkit, csak a jóra is az imára tanít, és happy end a vége.

Teljesen mindegy, az Áttörés nem bukott meg, és a 14 milliós költségvetésével 50 milliót kalapozott össze, ami végre nem bukás, hurrá!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás