promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durván hosszú lesz a Gyűrűk Ura sorozat első évada
Borítókép:  The Edge
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Amazon nem aprózza el a dolgokat.

[[adv]]

Az Amazon Gyűrűk Ura sorozatának történetéről korábban kiderült, hogy Középfölde Másodkorában, vagyis Númenor (az emberiség egykori elveszett városa) korában fog játszódni. A Twitteren debütált egy videó is, amiben a széria alkotógárdája mutatkozott be.

A projekthez csatlakozott Tom Shippey is, aki mint Tolkien-szakértő fogja segíteni a sorozat készítőinek munkáját. Shippey a Tolkien Gesellschaft-nak beszélt a széria első évadának hosszáról:

„Az lenne a logikus, ha összekötnénk azokat a jeleneteket, amelyek ugyanazokon a helyszíneken játszódnak. Így egyszerre le lehetne őket forgatni, és nem kellene visszamenni ugyanarra a helyszínre. De ehhez azt is tudni kell, hogy hova fut ki az első évad, mi lesz az évadzáróban. Amíg ezt nem döntik el, nem kezdetnek el forgatni. Az már biztos, hogy az első évad húsz epizódos lesz.”

A széria cselekménye, mint már említettem, a Másodkorban fog játszódni, azonban erről a korról Tolkien viszonylag keveset jegyzett le. Így a készítők elég nagy alkotói szabadságot élvezhetnek, természetesen bizonyos határokon belül.

„Minden olyan esemény, amit Tolkien leírt, és a Másodkor történelmi menete ugyanaz marad. De ott van a lehetőség, hogy új karaktereket adjanak a történethez, és sok kérdést lehet taglalni. Például, hogy hol volt Sauron, miután Morgoth-t legyőzték? Az Amazon úgy tud felelni erre a kérdésre, hogy maga találja ki a választ, mivel Tolkien ezt nem írta le. De nem szabad ellentmondani semminek, amit Tolkien lejegyzett. Erre oda kell figyelnie az Amazon-nak”

– fogalmazott Shippey.

A sorozat első évadának egyelőre nincs kitűzött premierdátuma, de a jó munkához, mint tudjuk idő kell. Szóval inkább ne kapkodják el, és tegyenek le nekünk egy minőségi sorozatot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás