Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Életműdíjat kap Meryl Streep

Életműdíjat kap Meryl Streep

Zene, Film & Kultúra

Életműdíjat kap Meryl Streep

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 20:22

A színésznő az első, aki megkapja ezt az elismerést.

Meryl Streep az egyik kedvenc sokoldalú színésznőm, számos emlékezetes alakítás van már mögötte, amelyet a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia is elismert. A színésznőt összesen 21-szer jelölték Oscar-díjra, ebből hármat meg is kapott (Kramer kontra Kramer, Sophie választása, A Vaslady), és 31 Golden-Globe jelöléssel illették, amiből nyolcat váltott díjra.

A szeptember 5-én megnyíló Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be a The Laundromat című drámát, amiben Meryl Streep, Gary Oldman, Sharon Stone és Antonio Banderas játssza a főszerepet. A filmfesztivál szervezői munkájának elismeréseként, február 9-én, egy jótékonysági gálán adják át a Tribute Actor Award életműdíjat a színésznőnek. Meryl Streep az első, aki megkapja ezt a díjat. - írja a Variety.

Ez a díj független a szeptemberben rendezett fesztivál filmjeit jutalmazó elismerésektől. A torontói fesztivál legrangosabb elismerésével, a közönségdíjjal jutalmazott alkotások rendszeresen jelölést kapnak az amerikai filmakadémia legjobb filmnek járó díjára is. Erre kiváló példa a tavalyi nyertes, a Zöld könyv című dráma, ami később a 91. Oscar-gálán a Legjobb filmnek járó aranyszobrot vehette át.

Borítókép: Hollywood Reporter

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria