promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életműdíjat kap Meryl Streep
Borítókép:  Hollywood Reporter
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színésznő az első, aki megkapja ezt az elismerést.

[[adv]]

Meryl Streep az egyik kedvenc sokoldalú színésznőm, számos emlékezetes alakítás van már mögötte, amelyet a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia is elismert. A színésznőt összesen 21-szer jelölték Oscar-díjra, ebből hármat meg is kapott (Kramer kontra Kramer, Sophie választása, A Vaslady), és 31 Golden-Globe jelöléssel illették, amiből nyolcat váltott díjra.

A szeptember 5-én megnyíló Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be a The Laundromat című drámát, amiben Meryl Streep, Gary Oldman, Sharon Stone és Antonio Banderas játssza a főszerepet. A filmfesztivál szervezői munkájának elismeréseként, február 9-én, egy jótékonysági gálán adják át a Tribute Actor Award életműdíjat a színésznőnek. Meryl Streep az első, aki megkapja ezt a díjat. - írja a Variety.

Ez a díj független a szeptemberben rendezett fesztivál filmjeit jutalmazó elismerésektől. A torontói fesztivál legrangosabb elismerésével, a közönségdíjjal jutalmazott alkotások rendszeresen jelölést kapnak az amerikai filmakadémia legjobb filmnek járó díjára is. Erre kiváló példa a tavalyi nyertes, a Zöld könyv című dráma, ami később a 91. Oscar-gálán a Legjobb filmnek járó aranyszobrot vehette át.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás