Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Joker lehet az új Oscar-díjas képregényfilm

A Joker lehet az új Oscar-díjas képregényfilm

Zene, Film & Kultúra

A Joker lehet az új Oscar-díjas képregényfilm

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 10:29

Heath Ledger után Joaquin Phoenix is megkapja az aranyszobrot a Bűn Bohóc Hercegének megformálásáért?

Christopher Nolan A sötét lovag című filmje volt az első képregényfilm, ami az egyik fő kategóriában kapott Oscar-díjat, ez pedig Heath Ledger posztumusz díja volt Joker szerepéért. Utána hiába jött ki évente több képregényfilm, akár a DC, akár a Marvel égisze alatt, egyedül a 2018-as Fekete Párducnak sikerült újra bezsebelni egy fő kategóriás jelölést, méghozzá a Legjobb film kategóriájában. Ezt végül A víz érintése kapta meg.

Az októberben debütáló Joker, mint már korábban kiderült, egy olyan nyomasztó, sötétséget ígérő, R-besorolású darab lesz,

ami nem része a DCU-nak, és csak minimálisan merített a képregényekből. A Joaquin Phoenix által alakított Joker mellett több ismert karakter feltűnik majd, Thomas Wayne-t Brett Cullen, Alfred Pennyworth-t Douglas Hodge, míg a fiatal Bruce Wayne-t Dante Pereira-Olson játssza majd.

Úgy látszik a DC/Warner nagyon bízik a Joker sikerében, mert nem kisebb eseményen fog debütálni, mint

a szeptember 5. és 15. között megrendezésre kerülő Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon. És ha egy film bekerül ennek a fesztiválnak a hivatalos programjába, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az a film akár még az Oscar-díjért is versenybe szállhat. A Joker olyan filmekkel együtt kerül bemutatásra Torontóban, mint Az aszfalt királyai, a Tom Hanks főszereplésével készülő A Beautiful Day in the Neighborhood, Taika Waititi Hitler-szatírája, a Jojo Rabbit, és Rian Johnson bűnügyi drámája, a Knives Out. A fesztivál teljes programját itt nézhetitek meg.

A Joker október 3-án érkezik a hazai mozikba.

Borítókép: Awards Circuit