Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Miért mondott nemet Hans Zimmer Christopher Nolannek?

Miért mondott nemet Hans Zimmer Christopher Nolannek?

Zene, Film & Kultúra

Miért mondott nemet Hans Zimmer Christopher Nolannek?

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 21:15

A páros elválaszthatatlan volt egymástól, azonban ez most megtörik Nolan új filmjénél.

Nolan és Zimmer a Batman: Kezdődik óta folyamatosan együtt dolgoznak. Tudtad, hogy ha kijön egy Nolan-film, akkor annak a zenéjét Hans Zimmer fogja megkomponálni, és csak akkor kapná fel a fejét valaki, ha ez nem így lenne. Hát, most bizony nem így lesz, mert a rendező új alkotásában, vagyis a Tenetben nem hallhatjuk Zimmer csodás műveit.

Aggodalomra semmi ok, mert a páros nem kapott össze semmin, azonban a zeneszerző döntési kényszerben volt, mivel párhuzamosan fog forogni Nolan új alkotásával a Denis Villeneuve-féle Dűne, aminek a könyv változatát imádja Zimmer, így most ezt kellett választania.

„A Dűne gyermekkorom kedvenc regénye. Nagyon szeretem Denis Villeneuve-öt és a film vágóját, Joe Walkert is. Vele a 12 év rabszolgaságon és a Nyughatatlan özvegyeken is együtt dolgoztunk, de 1988 óta vannak közös munkáink. Olyan, mintha családtagok lennénk. Chris teljesen megértette, hogy nem utasíthattam vissza ezt a lehetőséget.”

Zimmer megnyugtatott mindenkit, hogy jó kezekben lesz a film, mivel az egyik barátja, Ludwig Göransson fogja megkomponálni a zenéjét. Ő felelős például a Fekete Párducban felcsendülő muzsikákért is.

A Tenet egy akció-thriller lesz, és a kémek világában fog játszódni. A premiert jelenleg 2020. július 17-ére tervezik, de ugyebár ez még bőven változhat.  

Borítókép: Starpix/APA-PictureDesk via AFP