Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A One Direction énekese lehet A kis hableány remake Eric hercege

A One Direction énekese lehet A kis hableány remake Eric hercege

Zene, Film & Kultúra

A One Direction énekese lehet A kis hableány remake Eric hercege

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 12:45

A One Direction énekese már a Disney-vel tárgyal.

A Disney-nél nincs megállás. Sorra porolja le a régi klasszikusait, hogy élőszereplős remake köntösben újratálalja őket. Ez alól az Andersen-mese ihlette 1989-es A kishableány sem lehet kivétel, ami 1990-ben két Golden Globe-, és két Oscar-díjat is bezsebelt, mind a négyet a film zenéjéért és dalaiért felelős Alan Menken kapta.

Az élőszereplős feldolgozásról eddig sokminden derült ki, többek között az, hogy a Chloe X Halle formációból ismert Halle Bailey alakítja majd Arielt.

Három fontos karakterrről azonban mindezidáig semmit sem lehetett tudni. Továbbra sincs jelölt Triton király és Sebastian, a rák szerepére. A Hollywood Reporter viszont beszámolt róla, hogy a One Direction énekese, Harry Styles Eric herceg szerepéről tárgyal a Disney-vel. A zenészt korábban Christopher Nolan Dunkirk című filmjében láthattuk, emellett komoly esélyei voltak arra, hogy Baz Luhrmann életrajzi filmjében ő játssza Elvis Presley-t. Ám ezt a szerepet végül Austin Butler kapta meg.

Feltevődhet a kérdés, hogy Eric hercegnek miért egy énekest szerződtetnének le. Való igaz, az 1989-es rajzfilmben nincs a karakternek betétdala, sem duettje, de akik ismerik a 2000-es években bemutatott Broadway musicalt, tudják, hogy abban két szólója is van a hercegnek. Lehetséges tehát, hogy az élőszereplős A kis hableány a rajzfilmekben felcsendült klasszikus nóták mellett a musicalből is átemel néhányat.

A remake-hez zeneszerzőként visszatér Alan Menken, a rendezői feladatokat a Mary Poppins visszatért is jegyző Rob Marshall látja el. A forgatási munkálatok várhatóan 2020-ban kezdődhetnek el.

Borítókép: Elle