promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legjobb alter rádiójában mutatkozott be a The Qualitons
Borítókép:  Niffer Calderwood
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A seattle-i rádióállomás, vagyis a legendás KEXP vendége volt a magyar csapat.

Még anno a 2017-es interjúnkban is szó volt a KEXP-ről, most pedig végre el tudott jutni a stúdióba a hazai banda. A bemutatkozás még márciusban volt, de végre megérkezett a videó is hozzá.

Az Echos Calling zseniális album lett, ami miatt Kevin Cole, a KEXP egyik zenei szerkesztője is felfigyelt a srácokra, és a tavalyi év legmeghatározóbb 25 lemeze közé választotta az anyagot. Ha ez még nem lenne elég, Cole úgy döntött, meghívja a Qualitonst saját rádióműsorába, szóval március 22-én a srácok Amerika legmenőbb alternatív rádiójában zenélhettek. A csatorna 1972-es alapítás óta először lépett élőben magyar csapat a mikrofonok elé.

A KEXP a hosszú fennállása óta még mindig kiemelkedően fontosnak tartja, hogy megtalálja és megmutassa a világ minden tájáról az igazán izgalmas, újszerű, feltörekvő zenéket. Felsorolni is hosszú milyen óriási nevek léptek már fel náluk élőben, de csak hogy felsoroljak párat: Foals, Arctic Monkeys, Florence + the Machine, The xx, The Dandy Warhols, José González, Aurora, Alt-J, Daughter, CHVRCHES és talán be is fejezem, mert estig tudnám folytatni.

A KEXP tehát különös figyelmet fordít a tehetséggondozásra, sőt, sok előadó köszönheti nekik ismertségét. Ezért is akkora szó, hogy első magyar zenekarként a Qualitons is bemutatkozhatott náluk egy élő session keretében.

„Egy pillanatig sem gondoltunk arra, mikor beléptünk a KEXP-s helyszínre, hogy ez az a stúdió, ahol játszottak már nagy zenekarok, inkább csak azzal voltunk elfoglalva, hogy milyen király, hogy ott vagyunk. Csodáltuk a »karácsonyi« díszvilágítást a fal mentén és az volt bennünk, hogy áhá, szóval ez így néz ki élőben. Aztán jött egy enyhe gyomorgörccsel vegyülő tini izgatottság, amit hűvös, ámde mosolygós nyugalommal próbáltunk leplezni. Végül, amikor zenélni kezdtünk, jobban el tudtuk engedni magunkat, mint amennyire féltünk az egésztől. Jól esett ott zenélni”

– mesélte a csapat a fellépésről és a legendás stúdióról.

A zenekart a Red Hot Chili Peppers énekese, Anthony Kiedis is méltatta már, dalaikat pedig játszotta a KEXP-n kívül a BBC is. A srácok 4 dalt adnak elő, ráadásul az egyiket magyar nyelven: Zöld Sárga (Green To Yellow); Draw A Line; Doubt; All We Can Do. Most pedig lássuk, hogyan tették mindezt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás