promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Búcsúzik a MAD magazin
Borítókép:  HuffPost
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olyasmi gyász ez, mint amikor levették a műsorról a Beavis és Butt-Headet

Szatirikus, néha otromba, de iszonyat szórakoztató: ez volt a MAD magazin, ami rengeteg embert inspirált abban, hogy a kicsit bunkó humor is lehet igazán minőségi. Hazánkban is kaptunk bőven agyzsibbasztást, mivel a 2009-ben megszűnt Kretén magazin a MAD mintáját követte. A magyar testvérlapból amúgy 100 szám jelent meg.

A MAD-et 1952-ben alapították, szóval 67 év után búcsúznak tőle. A megszűnést elvileg már akkor megneszelte mindenki, amikor Dan Telfert, a vezető írót és szerkesztőt elküldték a magazintól. Végül a The Hollywood Reporter kiszúrta, hogy Evan Dorkin és David DeGrand rajzolók bejelentették Twitteren, hogy a hír igaz, vagyis a MAD lehúzza a rolót.

A DC Entertainment, a Mad kiadója nem reagált a dologra, és arról se ír a Reporter, hogy vajon mi vezethetett a végszóhoz. Tehát nem tudjuk, hogy esetleg az olvasószám esett ennyire vissza, vagy más dolog áll a háttérben. Annyi biztos, hogy a mostani generáció, legyen szó tiniről, középkorúról, már teljesen másképp fogyasztja ezeket a humoros tartalmakat.

Tehát már csak néhány limitált kiadáson találkozhatunk a foghíjas Alfred E. Neuman szeplős arcával, aki gyakorlatilag a MAD kabalafigurája volt. A lenti kép pedig sajnos nem áprilisi tréfa.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás