promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új helyre költözik a VOLT Fesztivál
Borítókép:  Rockstar Photographers
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerda délután sajtótájékoztatót tartottak a 27. Telekom VOLT Fesztivál szervezői, amin több fontos bejelentést is tettek.

Az első VOLT Fesztivált 1993-ban tartották, de mivel hamar nagy népszerűségre tett szert, ezért a rendezvényt elköltöztették a Lőwér Kempingbe – kezdte a sajtótájékoztatót Lobenwein Norbert a rendezvény alapítója.

Majd hozzátette, hogy három évvel ezelőtt a Modern Városok Program keretében 1 milliárd forint támogatást kapott Sopron városa egy új szabadtéri fesztiválhelyszín megépítésére, így a beruházás ez év tavaszán el is indult. A szervezők és Sopron városa szerződést kötött, hogy a legalább a következő 10 évben a városban rendezik meg a fesztivált – tette hozzá Lobenwein.

A város részéről Farkas Ciprián annyit tett hozzá, hogy a támogatás arra használják, hogy a fesztiválozók minél otthonosabban érezzék magukat. Kiemelte: nagy jelentőségű a fesztivál Sopron életében, komoly hívószó.

„Felnőtt egy generáció, akinek ha azt mondjuk, hogy VOLT Fesztivál, egyből Sopronra asszociál”

– tette hozzá.

A rendezvény főszervezője, Fülöp Zoltán hozzátette, hogy június 26-29. között hat színpadon több mint 200 produkcióval várják a közönséget.

Többek között színpadra lépt a Slipknot, a Black Eyed Peas, Slash, a Cypress Hill, Parov Stelar, Robin Schulz és a Papa Roach és itt ünnepli 15. születésnapját a Halott Pénz. Fellép az Ugly Kid Joe, az Amaranthe, az elektronikus zenei előadók között pedig olyan sztárokat láthat a közönség, mint a Grammy-díjra is jelölt Robin Schulz, a Lost Frequencies, Parov Stelar, Martin Solveig, Friction, a Kollektiv Turmstrasse.

A sajtótájékoztatón ott volt a Halott Pénz frontembere, Marsalkó Dávid, aki kiemelte, hogy jubileumi koncerttel várják a közönséget június 29-én, és bónuszként a zenekarnak lesz néhány vendége. Többek között Rúzsa Magdi és a Wellhello.

A Nagyszínpad egyik fénypontja lesz az idén 30 éves Tankcsapda-koncert, de fellépnek a Nagy-Szín-Pad! 2019-es résztvevői, és olyan médiaszemélyiségeket is vendégül látnak a szervezők, mint Hevesi Kriszta, Csernus Imre, Zacher Gábor.

A fesztivál arokra is gondol, akik egy kicsit el szeretnének mélyülni a nagy forgatagban. Számukra egy „csendesebb zugba” filmvetítéseket tartanak.

A sajtótájékoztató végén a szervezők elmondták, hogy a Csillag Városa projekt további két szoborszékkel bővül Zámbó István képzőművésznek köszönhetően. Így szoborszéket kap a Halott Pénz és a Slipknot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás