Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A legjobbakat díjazzák a tánc világnapján

A legjobbakat díjazzák a tánc világnapján

Zene, Film & Kultúra

A legjobbakat díjazzák a tánc világnapján

Zene, Film & Kultúra

MTI 18:08

A Tánc Nemzetközi Világnapján a Magyar Táncművészek Szövetsége a Nemzeti Táncszínházzal együttműködve már sok éve gálaestet rendez, amelynek keretében adják át a Szövetség szakmai díjait.

1982 óta április 29-e a Tánc Világnapja. A Nemzetközi Táncbizottság javaslatára az ünnepet Jean-Georges Noverre, 18. századi francia balettművész születésnapjára tették, és immáron harminchét éve rendeznek ilyenkor különböző népszerűsítő eseményeket, amelyekkel fel szeretnék hívni a figyelmet a tánc fontosságára, valamint a jótékony hatásaira.

Ezen a napon adják át a hazai táncos társadalom legkiválóbb művészeinek járó szakmai díjakat, egy gálaest keretein belül, amelynek a Művészetek Palotája ad otthont.

Az évad legjobb női táncművészének járó elismerést Melnik Tatjana (Magyar Nemzeti Balett), Gyurmánczi Diána (Győri Balett), Takács Zsófia (Szegedi Kortárs Balett), Paput Júlia (Magyar Nemzeti Táncegyüttes) és Pirók Zsófia Dorottya (FlamenCorazónArte Táncszínház) veheti át.

Az évad legjobb férfi táncművészének díját Balázsi Gergő Ármin (Magyar Nemzeti Balett), Matola Dávid (Pécsi Balett), Szabó Tamás (Duna Művészegyüttes) és Dragos Dániel (Miskolci Balett) kapja.

Az évad legjobb alkotóját elismerő díjat Mihályi Gábor néptáncművész, koreográfus, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője és Sághy Alexandra táncművész, koreográfus, a Budapest Táncszínház művészeti vezetője veheti át.

Borítókép: kcballet.org