promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legjobbakat díjazzák a tánc világnapján
Borítókép:  kcballet.org
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Tánc Nemzetközi Világnapján a Magyar Táncművészek Szövetsége a Nemzeti Táncszínházzal együttműködve már sok éve gálaestet rendez, amelynek keretében adják át a Szövetség szakmai díjait.

1982 óta április 29-e a Tánc Világnapja. A Nemzetközi Táncbizottság javaslatára az ünnepet Jean-Georges Noverre, 18. századi francia balettművész születésnapjára tették, és immáron harminchét éve rendeznek ilyenkor különböző népszerűsítő eseményeket, amelyekkel fel szeretnék hívni a figyelmet a tánc fontosságára, valamint a jótékony hatásaira.

Ezen a napon adják át a hazai táncos társadalom legkiválóbb művészeinek járó szakmai díjakat, egy gálaest keretein belül, amelynek a Művészetek Palotája ad otthont.

Az évad legjobb női táncművészének járó elismerést Melnik Tatjana (Magyar Nemzeti Balett), Gyurmánczi Diána (Győri Balett), Takács Zsófia (Szegedi Kortárs Balett), Paput Júlia (Magyar Nemzeti Táncegyüttes) és Pirók Zsófia Dorottya (FlamenCorazónArte Táncszínház) veheti át.

Az évad legjobb férfi táncművészének díját Balázsi Gergő Ármin (Magyar Nemzeti Balett), Matola Dávid (Pécsi Balett), Szabó Tamás (Duna Művészegyüttes) és Dragos Dániel (Miskolci Balett) kapja.

Az évad legjobb alkotóját elismerő díjat Mihályi Gábor néptáncművész, koreográfus, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője és Sághy Alexandra táncművész, koreográfus, a Budapest Táncszínház művészeti vezetője veheti át.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás