promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismerős arc? 50 éves, és már a jubileumi nagykoncertre is készül
Borítókép:  Magyar Nemzet
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Miközben az Ismerős Arcok alapításának 20. évfordulója alkalmából járja az országot, a frontember-énekes-szerző Nyerges Attila az 50. születésnapját ünnepli. Korábban maga sem sejtette, hogy mekkora hatása lesz fő művének, a Nélkülednek.

Most, április 16-án 50. születésnapját ünnepli Nyerges Attila, az Ismerős Arcok frontember és énekese, a messzeföldön híres Nélküled című szám szövegírója. A zenekar pedig éppen fennállásának 20. évfodulóján járja az országot, és immár a jubileumi nagykoncert időpontja is ismert: a dátum június 22.,

a helyszín pedig természetesen a törzshelynek számító Barba Negra Track a 11. kerületben. 

„Éreztük, hogy nagyon erős dal lett, azt talán azért nem sejtettük, hogy ennyire önálló életre kel – mondta a Nélküledről Nyerges Attila e sorok írójának korábban a Magyar Nemzetnek adott interjúban. – Végül olyan lett mára, mint a Lord együttesnél a Vándor vagy a Gyöngyhajú lány az Omegánál. Minden koncertünk a Nélküleddel fejeződik be. Egyszer próbáltuk meg nem eljátszani, de lázadás lett belőle,

csalódottan ment haza a közönség, az interneten kaptunk utána hideget-meleget.”

Miután a Nélküled szoros kapcsolódik ma már a sporthoz, azon belül pedig kiemelten a labdarúgáshoz, az énekes többek között a sporthoz és a nemzethez való viszonyáról is beszélt: 

„Úgy állok a sporthoz, mint egy átlagember,

de túlteng bennem a nemzeti érzés, ezért különösen az érdekel, ha a magyar válogatott játszik.

Otthonról hoztam magammal az érzést, a lelkiismeretünk része, amit apámtól, nagyapámtól örököltem. Ezt erősítették a személyes tapasztalatok, az erdélyi élményeim, a Wass Albert-regények, különösen az Adjátok vissza a hegyeimet!”

Az Ismerős Arcoktól vagy éppen a dunaszerdahelyi képsorokkal aligha tudunk újat mutatni a Nélküleddel kapcsolatban. De íme egy egészen más feldolgozás: 

Nézzünk bele azért a jubileumi turnéba is: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás