promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A felhők fölött 3 méterrel: sorozatot kap az egyik legnépszerűbb tiniregény
Borítókép:  Forrás: IMDB
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Netflix úgy döntött, hogy az eredeti történetet veszi alapul.

[[adv]]

Federico Moccia A felhők fölött 3 méterrel című könyvét 1992-ben egy kis római kiadó adta ki, majd évekig csak fénymásolatokon terjedt, így vált kultuszregénnyé az olasz főváros fiataljainak körében.

A történet két különböző világban élő tinédzserről szól. Egy valószerűtlen kapcsolat krónikája, ami gyakorlatilag lehetetlen, mindazonáltal elkerülhetetlen. A fiatal lány tehetős felső középosztálybeli családból származik, aki korlátok közt nőtt fel, jól nevelt, ártatlan és betart minden szabályt. A fiú ellenben lobbanékony, lázadó alkat, és megbízhatatlan természet. Állandóan keresi a veszélyt, folyamatosan harcban áll mindennel és mindenkivel, illegális motorversenyeken vesz részt.

Mivel az olaszok nem kapkodtak a könyvért, ezért a spanyolok lecsaptak rá, annyi változtatással, hogy Barcelona lett a történet helyszíne, és megváltoztatták a szereplők neveit. Így született meg Babi és Hache, akiket ismert spanyol színészek alakítottak, úgy mint María Valverde és Mario Casas. A történetet nem meséljük el, nézzétek meg az első részt:

A második rész – a könyv 2006-ban jelent meg Téged akarlak címmel – egy évvel az első után játszódik, és a meglévők mellé egy új szereplő kerül a középpontba, Gin, azaz Clara Lago személyében. Nézzétek meg a második részt:

A harmadik könyv 2017-ben jelent meg, és hat évvel a Téged akarlak után játszódik. A főszereplők alaposan megváltoztak, megpróbáltak boldogok lenni, ami több-kevesebb sikerrel összejött. Az útjaik pedig akkor találkoznak újra, amikor legkevésbé sem számítottak rá. Tudomásunk szerint ebből még nem készült filmadaptáció.

Visszatérve a Netflixre. A stúdió úgy döntött, hogy sorozatot készít Moccia regényéből, azonban a gyártó nem a spanyol vonalat viszi tovább, hanem visszatér Rómába, az olasz tengerpartra, és versenypályára. A női főszereplőt Sally-nek, míg a férfi Ale-nak hívják majd. Azonban azt fontos kiemelni, hogy a sztorin nem fognak változtatni. A Netflix azt nem hozta nyilvánosságra, hogy hány részes lesz a sorozat – írja a Variety.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás