promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepőt húzott Finnország az Eurovízión
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A tranceben ikonikussá vált DJ, Darude fogja képviselni a finneket.

Nem megszokott, hogy elektronikus zenei producert kérnek fel Eurovíziós fellépésre, de ha valaki, hát Darude jó választás. Az 1999-es Sandstorm című száma ott van a legnagyobb klasszikus között. Már-már retró szintű, és szerintem nincs ember, aki ne ismerné. A hivatalos YouTube csatornára 2009-ben került ki újra, és tíz év alatt 143 milliós nézettséget generált, annyira imádják még mindig.

Eredeti nevén Ville Virtanen sosem tétlenkedett, csak hát ez a dala lett a leghíresebb. Négy stúdió albumot tett le az asztalra, ezek közül a 2003-as Rushta mai napig imádom, nosztalgiából meg is fogom hallgatni újra. Kislemezeket is előszeretettel jelentett meg, nemrég Gareth Emery kiadójánál csinált egy kollaborációt Ashley Wallbridge dalszerzővel, ez lett a Surrender! Akinek ismerős a logó, annak azért, mert ezt is Armin van Buuren hálózata, az Armada fogja össze. 

Darude az Eurovízión a The Giant Leap frontemberével, Sebastian Rejman énekessel fog közösen színpadra lépni. Három dalt készítettek, ezeket február 8. és 22. között ismerheti meg a közönség, és ezekből fogják kiválasztani, hogy melyik is menjen a dalversenyre.

Virtanen lenyilatkozta, hogy először megijedt a lehetőségtől, hogy felkérték, de hát nem mondhat nemet az országának, és sok szempontból ez egy óriási kihívás számára. Legbelül szerintem ő is tudja, hogy ezt a bulit egyszerűen nem hagyhatja ki, és sokan várják tőle, hogy egy kis vérpezsdítést vigyen a mezőnybe.

Mivel saját országra nem lehet, én már biztosan tudom, hogy kire szavazok!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás