Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Garázsból A Dal színpadáig: új szerzeménnyel támad a The Sign!

Garázsból A Dal színpadáig: új szerzeménnyel támad a The Sign!

Zene, Film & Kultúra

Garázsból A Dal színpadáig: új szerzeménnyel támad a The Sign!

Zene, Film & Kultúra

Promotions 15:36
A miskolci származású, fiatal zenészekből álló The Sign 2012-ben alakult. Czinke Dani és Máté testvérek, Török Danival gyerekkori barátok, hozzájuk csatlakozott Kollár Ábel és Szentpétery Mózes. Egy hobbi garázsbandából díjnyertes és folyamatosan koncertező együttessé nőtték ki magukat, profin zenélnek, és rendszeresen megfordulnak országszerte a klubok és fesztiválok színpadain. Turnéztak már a Margaret Island-del és a Honeybeast-tel is. A srácok szerethető karakterük mellett egyedi zenei világukkal veszik le a lábáról a közönséget.

A The Sign első felvétele 2017 augusztusában megnyerte a Petőfi Rádió „Saját zenéd” versenyét. Az „Egyetlen”, a „Királylány” és az „Ő” számok mind a hamarosan debütáló „Többet mond itt minden Rólad” című első nagylemez előfutárai.

Az „Ő” születése a zenekar életében rendkívüli volt, hiszen az eddig megszokottakkal ellentétben a dallam és a szöveg nem hónapokig csiszolódott. A banda frontembere, Czinke Máté tulajdonképpen egy este alatt írta meg az egészet.
Édesapám dolgozószobájában ültem a sok gitár között. Egy üreges jazz gitáron kezdtem el pengetni és akkor éreztem, hogy ez a dallam megérintett. Tollat ragadtam és egy jegyzettömb lapjának mindkét oldalát teleírtam apró betűkkel, amiből aztán összeállt az »Ő«
– emlékezett vissza Máté a szerzemény születésére.

A dal letisztult, érzelmes és gördülékeny hangulatára a szöveg is ráerősít, hiszen az Ő szó bárkit vagy bármit takarhat a csapat szerint. Lehet az szülő, nagyszülő, barát, szerelem, a többi a fantáziánkra van bízva:
Arra a kérdésre, hogy kiről is van szó, nem terveztünk gyors választ adni, pusztán azért, mert ennek a megoldásai pontosan annyira különbözőek lehetnek, mint amennyire mi azok vagyunk. Röviden az az üzenete, hogy merjünk szeretni és legyünk az az »Ő« mások életében, akiről a dal szól
– mesélte Máté, amivel tudatosítani is szeretné, hogy merüljünk el a dalban, és az az Ő tényleg az legyen, aki most hozzánk a legközelebb áll.

Működik!

(Torony)