promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hangolódj a BÚÉK-ra a filmzenével
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Különös szilveszter a legendás Generál együttes 1977-ben megjelent, Várkonyi-Miklós szerzőpáros dalának újragondolása. Érdekessége, hogy a közönség inkább a Cserháti Zsuzsás változatot ismeri, amit sokan ezért az övének is hisznek. Később amúgy a dal összeolvadt az előadásmódjával és a szerzők nem sértődtek meg azon, hogy ez így lett.

A modern, elektronikus zenei alapot az Irie Maffia és a Kelemen Kabátban zenekarok oszlopos tagja, idei Petőfi-díjas, Év DJ-je díjas, alternatív és pop körökben egyaránt óriási népszerűségnek örvendő Horváth Gáspár, azaz JumoDaddy készítette. Az elképesztő vokálért az Irie Maffia karizmatikus énekesnője, Sena a felelős. Szó mi szó, teljesen jól áll neki a dal.

A hangfelvételek a Pannónia Stúdióban készültek, ennek lehetünk szem és fültanúi a klipben, ahol a werk részletek kockáin az előadók mellett feltűnik a film egyik producere, Geszti Péter és a film zenei producere, Balázs Ádám is.

Goda Kriszta, a „Csak szex és más semmi” óta van benne a hazai filmes vérkeringésben, régi alkotótársával, Divinyi Réka forgatókönyvíróval.

A történet középpontjában egy szilveszter esti vacsora áll. Az évtizedes barátok elhatározzák, hogy marháskodnak egy kicsit, mobiltelefonjaikat az asztalra téve minden bejövő hívást, sms-t és üzenetet megosztanak egymással. A kezdetben szórakoztatónak tűnő játék hamar komolyra fordul, a kis elhallgatások után egyre mélyebb hazugságokra derül fény. Barátságok és szerelmek érnek véget, és mindenki szembesül a nagy kérdéssel, hogy az őszinteség vajon a legfontosabb vagy a legkártékonyabb dolog-e az emberi kapcsolatokban.

A romantikus vígjátékra, ahogy fent említettük december 6-ától lehet beülni, a film zenéjét pedig szombattól érjük el.

Csütörtökön pedig frissiben jelentkezünk a film kritikájával is!

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás