promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási szülinapi bulit tervez a Halott Pénz
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Marsalkó Dávid már 2004 óta ír dalokat Halott Pénz néven. Igazából az egész egy szólóprojekt volt, de utána teljesen kinőtte magát. Míg anno úgy emlegettük Halott Pénzt, mint előadót, most már a teljes közönségnek ez egy zenekarnevet jelent.
A 2013-ban zenekarrá alakult történetben nehezen jött meg a siker és az ismertség, ezért is vagyunk nagyon hálásak a közönségnek, hogy felkaroltak minket
– mesél Dávid a kezdetekről.

Lépésről-lépésre haladtak és 2019-ben az ország egyik legnépszerűbb zenekaraként vágnak bele a kiemelkedően fontos, jubileumi évbe.
Ennek egyik fontos gócpontja a VOLT fesztiválos kiemelt koncertünk lesz, ahol is egy különleges fesztiválműsorral szeretnénk elkényeztetni a közönségünket a Halott Pénzzel több fronton is összenőtt VOLT fesztiválon
– mondja a Dávid, aki egyelőre a részletekkel kapcsolatban nagyon titokzatos, az azonban biztos, hogy Sopron és a VOLT fontos állomás a számukra:
Pécs mellett Sopron az a város, ami nagyon közel áll a szívemhez és a VOLT-ról is rengeteg olyan emlékünk van, amit időről időre szívesen felidézünk. Az egyik legkedvesebb talán a 2015-ös koncertünk volt, az ezen készült fotó azóta is kinn van a szobám falán.
Lobenwein Norbert, a VOLT főszervezője sem titkolja, hogy a Halott Pénz a fesztivál egyik legkedveltebb és legfontosabb zenekara:
A Halott Pénz életútja az egyik legizgalmasabb és igazán példaértékű karriertörténet. Az utóbbi években volt szerencsém közelről követni a működésüket és azt, ahogyan hónapról-hónapra egyre profibb és egyre népszerűbb lett a produkció. 2015-ben egy budapesti teraszon vetettem fel először Dávidnak, hogy szeretném, ha a Halott Pénz és a Wellhello készítené el a VOLT himnuszát. Dávid igent mondott és azonnal megszületett a dal címe és témája. Ma már tudjuk, hogy az Emlékszem, Sopronban minden idő legsikeresebb magyar fesztiválhimnusza és nagyon megtisztelő, hogy a Halott Pénz születésnapi fesztiválshowjának 2019. június 29-én éppen a Telekom VOLT Fesztivál adhat otthont.
A VOLT június 26-án startol és az már korábban bejelentették, hogy fellép a Slipknot, Slash, Robin Schulz, Parov Stelar, LP, a 30 éves Tankcsapda, Rúzsa Magdi, Majka és a Punnany Massif.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás