Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Minden, amit tudnod kell a Brit Floydról

Minden, amit tudnod kell a Brit Floydról

Zene, Film & Kultúra

Minden, amit tudnod kell a Brit Floydról

Zene, Film & Kultúra

Promotions 15:16
Az biztos sok mindenkinek leesett, hogy egy Pink Floyd tribute bandáról van szó, de ez mégis kicsit több annál. A srácok annyira jók, hogy még az eredeti Floyd tagok is mindenben mellettük állnak, és fellépéseiken használhatják az összes eredeti kreatívot és látványelemet.

A zenekart Damian Darlington az alapította, aki ezt megelőzően 17 évig zenélt egy ausztrál Pink Floyd showban, szóval veteránnak mondható ebben a témában. A srácok 2011-ben álltak össze Liverpoolban, bár a tagok jelentős része nem angol származású.

A zenekar teljes mértékben nemzetközi, a tagok között van angol, ausztrál, kanadai, holland, lengyel, spanyol, amerikai, de még ázsiai származású is.

Damian állítása szerint pontosan emlékszik a pillanatra, amikor először hallotta a Pink Floyd zenéjét: 12 éves volt és az Another Brick In The Wall szólt a rádióban. Annyira lenyűgözte a dal, hogy kikönyörögte szüleitől a lemezvásárlást, így lett élete első albuma a The Wall. Valljuk be, hogy nem rossz első album és hatás egy kisfiúnak. Meg is lett az eredménye: az örök rajongó.


A banda megalakulása óta intenzíven turnézik, gyakorlatilag nincs olyan év, amikor ne utaznák körbe a Földet aktuális Pink Floyd összeállításukkal, 40 országban több mint 1 000 fellépés van már a hátuk mögött.

A zenészek többsége – ahogy az el is várható egy ilyen magas színvonalú elődásnál – profi stúdiózenész. Olyan világsztárok kísérő zenekaraiban is játszottak már, mint Mark Knopfler, Van Morrison, Gary Moore, Andy Summers, John Martyn, Alison Moyet vagy Angie Stone.

Ola Bienkowska, a vezető énekesnő a mai napig minden turnészünetben hazamegy Krakkóba, és olyankor rendszeresen fellép a helyi musical színház aktuális műsorában. Állítása szerint neki ez a legjobb kikapcsolódás.

A nálunk is látható jelenlegi show a sokak által minden idők legjobb rock albumának tartott The Dark Side Of The Moon megjelenésének 45. évfordulója előtt tiszteleg. A lemez dalai mellett hallható lesz még a Wish You Were Here, az Animals, The Wall és The Division Bell albumok legnagyobb slágerei is.

Szóval, Pink Floydra fel!

(Torony)