promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sallói: Jó döntés volt az Egyesült Államokba jönni
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
- A Sporting Kansas az előző (2017-es) szezonban a Nyugati Főcsoport ötödik helyén végzett 49 ponttal, plusz 11-es gólkülönbséggel. Most, 2018-ban főcsoportgyőzelem, 62 pont, plusz 13-as gólkülönbség. Miben lépett előre a Sporting Kansas az elmúlt szezonhoz képest? Milyen szakmai változtatások eredményezték az első helyet?

- Nagyon sok remek játékost igazoltunk, a kiélezett pillanatokban mindig van valaki, aki el tudja dönteni a mérkőzéseket. Rengeteg gólt szereztünk és nagyon sok fontos meccset nyertünk - főleg a bajnokság végén, amikor kiemelt szükség volt a jó szereplésre. Az előző szezonban már látszott a csapaton, hogy szépen akarunk futballozni, a játékot a kapustól építeni, erre a szezonra pedig minden posztra megvannak az erre megfelelő játékosok.. 

- Az előző idény rájátszásának első körében búcsúztatok. Hogy látod, most meddig juthattok?

Sokkal jobb pozícióban vagyunk, mint tavaly. Úgy gondolom eljuthatunk a döntőig. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot!

 - Alaposan kivetted a részed a “melóból”. Huszonkilenc mérkőzés, 11 gól, 8 gólpassz. A Jenkifoci statisztikájából továbbá kiderül: összesen hat alkalommal lőttél győzelmet érő találatot, ezzel holtversenyben első vagy a Kansas örökranglistáján. Emellett többször voltál a forduló válogatottjában. Miben léptél előrébb mind szakmailag mind emberileg az elmúlt egy évben? lletve, miben szeretnél fejlődni?

- Még mindig fiatal vagyok, ezért mérkőzésről-mérkőzésre, szezonról-szerzonra jobb leszek. Fizikai párharcokban jobban helytállok, több helyzetet teremtek magamnak, akár a labdával, akár úgy, hogy befutom az üres területeket. A győztes találatok pedig azt mutatják, hogy a fontos pillanokban el tudom dönteni a mérkőzéseket, aminek nagyon örülök. Ugyanakkor szeretnék még kreatívabban és célratörőbben játszani. Dolgozom minden nap, de nagyon örülök a fejlődésemnek az elmúlt egy évben.

- Újpesten, illetve Gyirmóton beleszagoltál a magyar első osztály levegőjébe. Mit gondolsz, ugyanezt a fejlődési ívet jártad voltad be Magyarországon vagy az amerikai futball közeg alkalmasabb az előrelépésre?

- Ezt nem lehet tudni, de jó döntésnek bizonyult az Egyesült Államokba jönni.

- Napi szintű felkészülésben milyen különbségek van a kinti és az itthoni közeg között? 

- Amerikában magas szinten dolgozik az orvosi stáb, minden körülmény adott ahhoz, hogy a legjobb formában játszunk. Magyarországon is szerencsére már van pár csapat ilyen szinten, és látszik is, hogy a MOL Vidi FC az Europa ligában sikerekt ér el.

- Végül egy kis kitérő. Egyre több embert vonz, mint szakmai, mind szurkolói oldalról az MLS. Utóbbi eset érdekel. A Sporting Kanasnél hány ember foglalkozik a szurkolói kapcsolatok kezelésével?

- A klubnál csak a médiaosztályon hatan dolgoznak, összesesen pedig 150 alkalmazottja van a Sporting Kansasnak.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás