promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egészen más befejezést szántak a Terminátornak
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
James Cameron 1984-es klasszikusa igazi franchiset teremtett. Valószínűleg ők se gondolták, hogy a Terminátornak ekkora univerzumot fog csinálni Hollywood. Sajnos azt kell, hogy mondjam Hollywood, mivel miután James Cameron kiszállt az egész mögül, meredeken zuhant a színvonal. Nem csoda, hogy most a kultikus rendező új stábbal, a második utáni részeket mellőzve akarja elkészíteni a „Terminátor hatot”.

Most kicsit spoileresen fogjuk boncolgatni a Terminátor első részét, szóval aki még esetleg nem nézte meg a kultikus alkotást, de még egyszer szeretné, az most zárja be a cikket.

A forgatókönyvet James Cameron Gale Ann Hurdel közösen írta. Utóbbi most kapott nem rég életműdíjat a Screamfesten és előtte kicsit beszélgettek vele a munkásságáról, amiből nem maradhatott ki a Terminátor sem.

A film zárása rendkívül feszült és izgalmas. Akárhányszor nézem végig, hiába tudom, hogy mi lesz a vége, bennem van az a feszültség, amikor a T-800-101 modell üldözi Kyle és Sarah karakterét. Itt a Michael Biehn által alakított Kyle Reese feláldozza magát a film végén, hogy megmenthesse Saraht, és megszülethessen John Conor, az emberi ellenállás későbbi vezetője.

A stúdió ebbe bele akart szólni, hogy miért nincs tényleges happy end, miért kell meghalnia Kylenak? Gale elmondta, hogy a fejesek azt szerették volna, ha az alkotás Kyle Reese és Sarah Connor ölelkezésével záruljon.

Cameronnak és Hurdnek még ismeretlen alkotóként őrületes küzdelmet kellett vívniuk a stúdióval, hogy a saját elképzelésük megvalósulhasson. Ha ezt nem teszik meg, akkor a Terminátor nem lehetett volna ekkora kultikus mozi, sőt, átment volna a 100 százalékos giccs kategóriába.

Most szépen lehet gondolkodni, hogy a producerek és a stúdiók hány filmet tehetnek taccsra a saját hülyeségük miatt.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás