promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt Ádám Tamás, a Família Kft. családfője
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Tragikus körülmények között 66 esztendős korába elhunyt Nagy Sándor Tamás, művésznevén Ádám Tamás színművész, akit a legtöbben a kilencvenes évek meghatározó magyar sorozata (és egyben első sitcomja), a Família Kft. Szép Károlyaként ismernek.

Ádám Tamás Nagy Sándor Tamás néven született Győrben, 1952. május 23-án. Pályája elején a győri Kisfaludy, később a szolnoki Szigligeti Színház tagja volt. 1986-tól 1990-ig a Radnóti Miklós Színházban színész-rendezőként dolgozott. 2013-ban a kecskeméti Katona József Színház tagja volt, ezt követően független, szabadúszó alkotóként tevékenykedett.

Az 1990-es évek egyik népszerű magyar televíziós sorozatában a Família Kft.-ben Szép Károlyt, a főszereplőt alakította. De a Szomszédokban is feltűnt Mágenheim doktor (Kulka János) kollégájának szerepében.

A Família Kft. meghatározó volt az életében, még a nevét is a sorozat miatt változtatta meg, hogy ne legyen két Nagy a stáblistán (az Ádám vezetéknevet a fia keresztneve után választotta). Szép Károly szerepére eredetileg Szombathy Gyulát választották ki, ám végül Ádám Tamás alakíthatta a kissé szétszórt, növénybolond tudós családfőt. A széria 1991 és 1999 között ment a köztévén, nyolc év alatt összesen 385 rész készült, és a kereskedelmi televíziók megjelenéséig az egyik legnépszerűbb hazai produkció volt.

Ádám Tamás fia a Roy és Ádám trióban zenél, a lánya pedig festőművész. Tavaly a Blikknek arról mesélt, már másodszor is nagypapa lett. 

A Ripost azt írja, hogy a színész tragikus halálának körülményeit a rendőrség vizsgálja.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás