promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Tony Scott 1986-ban rendezte meg a Top Gun című akciófilmet Tom Cruise főszereplésével, a többszörös Golden Globe-díjas színész a pilóta Pete „Maverick” Mitchellt alakította, aki bekerül a Top Gun-kiképzés válogatott legénységbe. Visszataszítónak tűnő magabiztossága azonban megtörik, amikor barátja tragikus balesetet szenved egy gyakorlatozás közben, olyannyira, hogy többet nem is akar repülni. A film óriási siker volt: mindössze 15 millió dollárból készült, de végül 350 milliós bevételt hozott a produkciós cégnek.

Cruise 2010 óta tervezte a film folytatását, de Tony Scott 2012-es öngyilkossága miatt jegelték a dolgot, tavaly viszont kiderült, mégis elkészül a folytatás. 

A Paramount stúdióban készülő Top Gun: Maverick című filmet, amiben Cruise már nem pilótát, hanem oktatót alakít, Joseph Kosinski rendezi, aki 2013-ban ugyancsak Cruise-zal forgatta a Feledés című akció sci-fit. Cruise ígéretett tett arra, hogy a film szellemiségben, hangulatában, zenék terén és stílusában is méltó örököse lesz a három évtizeddel ezelőtt készült eredetinek. 

A gyártók indoklása szerint, azért döntöttek a premier elhalasztása mellett, hogy a dróntechnológiával készülő repülőgépes jeleneteket a lehető legjobb minőségben tudják kidolgozni. Úgy tudni, a Top Gun folytatásában az eredeti szereplőgárdából Tom Cruise mellett Val Kilmer is szerepelni fog.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás