promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közeledik a félévszázados jubileumát ünneplő SZIN
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hihetetlen, de a legnagyobb hagyományokkal rendelkező SZIN már tényleg 50 éve talpon van. Az első korszakban 1968-tól egészen a rendszerváltásig a KISZ és az Expressz Ifjúsági és Diák Utazási Iroda szervezte a fesztivált. A SZIN-re érkező fiatalok ezen a néhány napon elengedhették magukat, önfeledten szórakozhattak mindenféle retorzió nélkül.

A rendszerváltást követően (1990-2002) Szurdi Zsolt – a Szeged Városi Rock Klub vezetője és a Gőzerő zenekar alapítója – tartotta életben a fesztivál lángját. A zenész, polihisztor által szervezett rendezvény kisebb volumenű volt a korábbi évekhez képest, azonban megtartotta annak szellemiségét.

A kétezres évek elején, mint a főnixmadár, úgy támadt fel poraiból a SZIN. 2003-ban a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a szervezési feladatokat az Ifjúsági Házra bízta. A fesztivál új arculattal tért vissza a köztudatba, de a régi értékeket megtartva: Szabadság, Szerelem, Zene. Látva ugyebár a fellépőket, ma már teljesen modern, igazi headlinerekkel rendelkező fesztiválról beszélünk.

Az idei fesztiválon 10 zenei színpadon a négy nap alatt 1395 fellépő fog megfordulni, a több mint 150 zenei program során. Persze a külföldi nevek mellett nem maradhattak ki a legnagyobb hazai előadók. Érkezik Ákos, Lovasi, Halott Pénz, a Punnany Massif, Vad Fruttik, Quimby, a WellHello, vagy a Fran Palermo. Szinte képtelenség felsorolni az összes említésre méltó nevet, de ide kattintva mindent át tudtok böngészni.

Természetesen furcsa kéréseik ismét nem a hazai, hanem a külföldi sztároknak voltak. Az idei SZIN-re érkező egyik sztár kiemelt kérése volt, hogy a koncert előtt szeretne imádkozni, így a szervezőknek egy mobil kápolnát kell kialakítani a backstage-ben. Egy másik fellépő pedig egy 12 méter átmérőjű medencét kért, hogy a koncert után lehűthesse magát. Ebből persze a közönség mit sem fog érzékelni, nekik csak élvezni kell a koncerteket.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás