promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]
Robert Redford az egyik utolsó nagy hollywoodi színész, olyan filmekkel a háta mögött, mint a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, A nagy balhé, Az elnök emberei, a Távol Afrikától, a Tisztességtelen ajánlat, és A suttogó. Az Átlagemberek című film rendezéséért 1980-ban Oscar-díjat nyert (színészként sosem kapta meg az arany szobrocskát) Redford most, 81 évesen úgy érzi, eljött az idő, hogy nyugdíjba vonuljon.


Az Entertainment Weekly-nek a színész arról beszélt, 21 éves kora óta benne van a filmiparban, elfáradt, ideje a nyugdíjra gondolnia. Még egy film azért így is belefér.

A The Old Man and The Gun egy börtönből szökött bűnözőről, Forrest Tuckerről szól, akit természetesen Redford alakít, és aki a valóságban is élt, és egy kajak segítségével lógott meg a kóterből. A szerep különlegessége, hogy feltehetően ezután máshol már nem láthatjuk viszont a legendás hollywoodi színészt.
Soha ne mondd, hogy soha, de nagyon valószínű, hogy ezzel vége a színészi pályafutásomnak
– fogalmazott Robert Redford. Hozzátette, régóta gondolkodik azon, hogy kiszáll az iparból, és ha már így döntött, miért ne egy pozitív, szívderítő filmmel tegye ezt meg.

Robert Redford az elmúlt évtizedekben ugyan számos filmben felbukkant, ennek ellenére inkább a produceri munkájára koncentrált. Az ő nevéhez fűződik a kultikus Sundance Filmfesztivál alapítása, az esemény a világ legrangosabb független filmes mustrájává nőtte ki magát.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás