promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Nem újította meg a tévésorozat műfaját, sőt, voltaképpen nem volt több egy hosszúra nyúlt fürdőruhabemutatónál, amiben néha felbukkan egy-két rosszfiú, de a lengén öltözött hölgyek percek alatt elintézik őket, mégis, az 1970-es években futó Charlie angyalai kultuszt teremtett. Eredeti formájában nehezen lehetett volna feminizmussal vádolni a szériát, mert bár a nők mindig ellátták a kemény férfiak baját, győzelmük jelentősége eltörpült a hiányos öltözékből kivillanó kerekded testrészek mellett.

A sorozat mai szemmel kíméletlenül szexista volt, a hímsovinizmus csúcsa (már maga a cím is gyanús), az egyenlőségre a szexuális zaklatási botrány után kínosan ügyelő Hollywood mégis újra látja a fantáziát a történetben.

A három angyal sztoriját Elizabeth Banks frissíti fel, aki nem csupán a rendezői feladatokat látja el, de Bosley szerepében is felbukkan. Ez utóbbi döntés jelzi, a film eltér az eredeti által kijelölt iránytól, de a 2000-es évek elején készített filmváltozattól is, amelyekben a rejtélyes Charlie kapcsolattartóját, Bosley-t mindvégig férfiak alakították (a film esetében a még a leggagyibb szerepben is nagyszerű Bill Murray).

A sorozat története szerint a feltehetően igen gazdag Charles Townsend magánnyomozó-irodát működtet, ahová három rendőrakadémián végzett fiatal nőt vesz fel, hogy az ő segítségükkel harcoljon a bűn ellen, és támogassa a gyengéket és bajba jutottakat. Ők lettek Charlie angyalai. Charlie sosem tűnik fel a színen, az angyalok csupán a hangját hallhatják, amint kiosztja a megbízásait. Az új film ebben is frissít valamelyest, a nyomozóiroda immár globális céggé nőtte ki magát számos csapattal világszerte, az alkotás az egyik ilyen részlegre koncentrál.

A három angyal persze marad, és most már azt is tudjuk ki, kik játszák őket.

Egyikük Kristen Stewart lesz, akinek nevét régóta összekötötték már az előkészületben lévő filmmel, de a pletykákat eddig hivatalosan nem erősítették meg. Stewart az Alkonyat-széria Bellájaként vált világhírűvé, de számos filmben bizonyíthatta színészi képességeit is, a Sils Maria felhőiben nyújtott alakításáért César-díjat kapott.

A másik két angyal szerepét jóval kevésbé ismert színésznőre bízták. Naomi Scott eddig apró szerepekben bukkant fel, karrierje várhatóan jövőre indul be igazán, amikor a Charlie angyalai mellett az Aladdin élőszereplős verziójában is főszereplőként láthatjuk, Jázmin hercegnőt alakítja majd. Ella Balinska brit színésznő is jövőre robbanhat be, eddig elsősorban tévéfilmekben és sorozatokban kapott szerepet.

„A Charlie angyalai számomra mindig is az erős nők ünnepe volt – fogalmazott Elizabeth Banks. – A film főhajtás lesz a Townsend iroda munkája előtt, de ugyanakkor az angyalok új korszakát hozza el.”

Az eredeti sorozat 1976-ban debütált a tévében, és több személycserét követően 1981-ig futott. Az első évadban Jaclyn Smith, Farrah Fawcett és Kate Jackson játszották az angyalokat, később Fawcett helyére Cheryl Ladd érkezett, míg Jacksont előbb Shelley Hack, majd Tanya Roberts pótolta.

A 2000-ben és 2003-ban készített filmváltozatban Drew Barrymore, Lucy Liu és Cameron Diaz alakították a címszereplőket.

A Charlie angyalai új verzióját a tervek szerint 2019 szeptemberében mutatják be.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás