promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Könnyűzenei nagyágyúkkal jön az idei Művészetek Völgye
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Tíz nap alatt közel ezerötszáz programmal várja a Kapolcsra érkezőket. A fesztivál az elmúlt pár évben jócskán eltávolodott attól a népzenei-népművészeti vonaltól, ami sokáig a Művészetek Völgye sajátja volt. Előtérbe került az urbánus kultúra és megerősödött a könnyűzenei felhozatal is. Pár éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy a Balaton-felvidék egyik falujában koncertezzen az Asian Dub Foundation, a DePhazz, a Triggerfinger vagy Rebecca Ferguson, de most nyáron ez is megtörténik.

DePhazz

Ma este az ezredforduló nu jazz zenekara, amely tavaly ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját. Pit Baumgartner bandája az ötvenes évek szvingjét és a hatvanas-hetvenes évek funkos soulját az olyan egymástól messze eső műfajokkal képes ötvözni, mint a drum and bass, a lounge vagy a trip hop. A DePhazz szinte már hazajár Magyarországra, most a Balaton-felvidéken nyűgözik majd le a közönséget.


Triggerfinger

Kétségtelenül az egyik legdögösebb európai rock and roll zenekar a Triggerfinger. Az 1998-ban az Antwerpen melletti Lierben alakult belga-flamand trió sokat küzdött a nemzetközi hírnévért. Tíz éven keresztül a belga-holland-flamand területeken kívül nem sokan hallottak róla. A trió elég jól tud egyensúlyozni a Queens Of The Stone Age stoner-hagyománya és a klasszikus, Led Zep-rock között. És ebbe a sajátos hangzásvilágba nem átallták átültetni Ray Charlestól, Rod Stewart, Rihanna vagy épp Lykke Li slágerét. Július 22-én, vasárnap este ezeket mind hallhatjuk majd.

Asian Dub Foundation

Az angol származású Asian Dub Foundation sem először jár hazánkban, azonban az esti koncert biztos, hogy felejthetetlen lesz. Már elképzelni is elég szürreális élmény, ahogy a legprogresszívabb brit banda a szalmabálák mellett csapatja. Az 1993-ban alakult elektronikus zenét játszó csapat dalaiban többek között rapcore, dub, punk, ragga elemek keverednek. A zenekar célja kezdettől az volt, hogy a közös zenélés által lebontsák az ázsiai emberekkel kapcsolatos előítéleteket. Negyedszázados karrierjük során olyan zenészekkel dolgoztak együtt, mint a Radiohead, Iggy Pop, Sinead O’Connor vagy a Beastie Boys. Július 26-án, csütörtökön újra megmutatják, hogy még mindig az élvonalba tartoznak.

Rebecca Ferguson

Június 27-én, pénteken érkezik a soul és R&B énekesnő, Rebecca Ferguson. 2010-ben második lett a brit X Factor-ban, debütáló albuma, a Heaven 2011 decemberében jelent meg és rögtön dupla platina lett. A fiatal lány pedig ezzel egycsapásra világhíres lett, füstös, erős hangja mindenkit azonnal elbűvölt, egyesek a legendás rhythm & blues énekesnő, Aretha Franklin utódjaként emlegetik. Ferguson egyik legnagyobb rajongója Adele, az Oscar-, Golden Globe-, valamint tizenötszörös Grammy-díjas angol énekesnő. Az a hír járja, hogy az énekesnő már az X-Factor alatt nézőként több mint 80 SMS-szavazattal segítette Rebeccát, és az amerikai karrierjét is ő kezdte egyengetni. A világ azóta is a lába előtt hever. Most a Művészetek Völgyében szinte testközelből találkozhatunk egy igazi világsztárral. (son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás