promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Pedig minden adott volt a sikerhez. Az Asura című film a valaha volt legköltségesebb kínai filmként az ázsiai ország saját Gyűrűk urája lehetett volna, aztán jött a bemutató, és a film akkorát bukott, hogy inkább visszavonták a mozikból. 110 millió dollárt költöttek rá, az első héten ebből alig több mint 7 milliót hozott vissza. Mindezt állítólag azért, mert egy fizetett troll hadsereg csúnyán lepontozta az alkotást. Tény, 10-ből mindössze 3 csillagot kapott a Douban nevű kínai kritikagyűjtő oldalon. A rengeteg negatív komment pedig megtette hatását, jóhiába van Kínában a legtöbb moziterem a világon, most többynire üresen maradtak a székek milliói az Asura vetítésein.

- Ez egy nagyon látványos film - nyilatkozta a bemutató előtt az Asurát gyártó Ningxia Film elnöke Jang Hongtao. - Azt akartuk, hogy a film a növelje a bizalmat a saját kultúránk iránt - mondta. Mások a Gyűrűk urához mérték a fantasy filmet, amely a buddhista mitológia háromfejű félisteneiről kapta a címét. A film főhőse egy fiatal pásztor (Vu Li), akiről kiderül, hogy ő a hős király, Asura egyik fejének reinkarnációja (a másik két fejet Tony Leung Ka-fai és Karina Lau). A félistenek nevükhöz méltó módon félúton állnak az emberi világ és a menny magasabb régiói közt. Területüket azonban ezúttal veszély fenyegeti, és feltehetően a háromfejű hősre várt volna a feladat, hogy elhárítsa azt. Erről azonban kevesen győződhettek meg a saját szemükkel.

Bár többen szkeptikusak voltak a hatalmas költségvetés miatt, hiszen az egyik legnépszerűbb kínai film, a Wolf Warrior 2 mindössze fele annyiba került, mint az Asura, és így is megközelítette a 900 millió dolláros bevételt. Eleinte azonban minden remekül alakult, a bemutató előtt több százmillió érdeklődő említést regisztráltak Kína legnépszerűbb mikroblog oldalán, a Weibo-n, az első negatív kommentek azonban lavinát indítottak el. A producerek - köztük a világ egyik legbefolyásosabb embere, az Alibaba vezetője, Jack Ma - mindezért a fizetett trollok fantomseregét hibáztatja. Jelezték, egy agresszív ellenkampány vette el a filmtől a lehetőséget, hogy bizonyítson. Állításuk szerint abnormálisan sok 1 csillagos szavazat érkezett a filmre, több, mint ahány a közönség egészéből következne, mert az nehezen elképzelhető, hogy minden egyes néző le akarja pontozni a filmet. Ráadásul a különböző filmkritikai oldalakon egészen eltérő osztályzatot kapott a film, ami szintén gyanússá teszi a dolgot.

Hiába tették meg azonban a trollokat bűnbaknak, a producerek úgy tűnik, mégis hallgatnak a negatív kritikákra, hiszen jelezték, a visszavonás végleges, nem törlik a filmet a műsorról, csupán változásokat hajtanak végre rajta, hogy új verzióval térjenek vissza a mozikba. (fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás