promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Az egyre lejjebb csúszó, egyre unalmasabb és közhelyesebb The Walking Dead-et látva talán nehéz elképzelni, hogy a zombikban még van potenciál. Sőt: az élőhallottak nem csak rémisztők, de akár roppant viccesek is lehetnek. A műfaj egyik legjobb és egyben legszórakoztatóbb alkotása a 2009-es Zombieland, amely egy antiszociális fiatalember szemén keresztül láttatja a zombi-apokalipszis utáni világot. Egy emberiszonyban szenvedő, félénk srác számára semmi sem változott a ilágvégével, legfeljebb annyi, hogy akik elől korábban menekült, azok most már az agyát is felfalnák.

Jesse Eisenberg játszotta a hamisítatlan geeket, a szűz emberkerülőt, aki számára a zombik jelenléte sokat nem változtatott a korábbi világon, számára korábban is mindenki élőhalottnak tűnt. Mivel a nevek már elveszették jelentésüket, a fiatalember simán csak a szülőhele nevén fut: Columbus. Woody Harrelson a legfontosabb szerettét elvesztő, és a gyászban erőszakos gyilkológéppé változó Tallahassee szerepében bukkant fel, míg a két férfit alaposan átverő testvérpár karaktereit Abigail Breslin és az azóta Oscar-díjat nyert, és az egyik legnagyobb női színésszé avanzsált Emma Stone keltette életre.

Ruben Fleischer alkotása hamar kultfilmmé vált, és szinte évente felröppentek a pletykák a folytatásról. És ami eddig csak szóbeszéd volt, az mostanra ténnyé vált: jövőre érkezik a Zombieland 2. A folytatásban visszatér mind a négy főszereplő, és a endezői székben ismét Fleischert üdvözölhetjük. És az írók sem változnak, az időközben a Deadpool-filmekkel komoly hírenevet szerző Paul Wernick és Rhett Reese is közreműködik az új film elkészítésében. Arról sajnos nincs hír, hogy az első részben egy szeerncsétlen véletlennek köszönhetően elhalálozó Bill Murray vajon zombiként visszatér-e.

A hírek szerint a történet tíz évvel az első rész lezárása után folytatódik. Hőseink új típusú zombikkal, és más túlélőkkel néznek farkasszemet, de a saját négyesük belső feszültségével is meg kell küzdeniük.

A Zombieland 2 forgatása a tervek szerint jövő januárban indul. A tempó elég feszített lesz, hiszen januárra már el is készülnének vele, hogy a tíz éves évfordulón bemutathassák a filmet. (fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás