promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Májusban a 27 éves Sand Van Roy, a Valerian és az ezer bolygó város, valamint a Taxi 5. című filmek színésznője perelte be Luc Bessont, mert elmondása szerint a francia rendező-producer megerőszakolta. Az eljárás jelenleg is tart, de a rendező kategorikusan tagadja a vádakat.

A #metoo mozgalom, kampány megjelenése óta keringenek Bessonnal kapcsolatban szexuális zaklatással kapcsolatos pletykák. Most egy újabb zaklatási ügyben merült fel Luc Besson neve.

Egy francia oknyomozó magazin, a Mediapart hosszú cikket közölt a rendezőről, amiben újabb szexuális zaklatásokkal, szexuális visszaéléssel és munkahelyi zaklatással is kapcsolatba hozták. A riportban három, neve elhallgatását kérő nő is beszélt arról, hogy Besson régebben, egészen 2000-re visszamenőleg követett el visszaéléseket.

A most megszólaló nők egyike egy színésznő, akit Besson állítólag párizsi irodájában kényszerített szexuális együttlétre és bántalmazott, a két másik áldozat a rendező alkalmazottja volt, egyikük castingigazgatóként dolgozott Besson filmes cégénél, az EuropaCorpnál.

A Leon, a profi és Az ötödik elem rendezője nem kommentálta a lapban megjelenteket, ügyvédjén keresztül mindössze annyit üzent, hogy mindenben a hatóságok rendelkezésére áll, hogy bebizonyosodjék az ártatlansága.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás