promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Búcsúzott a VOLT és már jön is a Balaton Sound
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egy totál teltházas nap volt, csütörtökön, amikor az Iron Maiden lépett fel a nagyszínpadon. Az angol heavy metal banda rajongói mintegy 40 ezren gyűltek össze.

Ugyancsak közel teltházas volt a nyitónap, amikor a Depeche Mode koncertezett, illetve a szombati zárónap is. Ez volt a DM első fesztiválos fellépése nálunk, mivel bármikor képesek megtölteni az Arénát, így nem igazán kerülnek be ebbe a körforgásba. Azonban megmutatták, hogy ebben a műfajban is megállják a helyüket, és mivel kevesebb időt tölthettek a színpadon, így egy fokkal jobban is pörögtek.

A szervezők is kiemelték, hogy idei fesztivált eklektikus zenei kínálat jellemezte, aminek köszönhetően a korábbi évekhez képest többen váltottak napijegyet. Valóban igyekeztek minden igényesebb stílusból hívni valami nagy nevet. Sopronban és környékén, valamint a környező osztrák falvakban és városokban sem lehetett szállást találni.

A fesztivál ideje alatt a Csillagok városa nevű projektben ezúttal a Széchenyi téren avattak egy Ef Zámbó István képzőművész által készített, egyedi megformálású széket, amelyet a Linkin Park tavaly elhunyt frontembere, Chester Bennington dedikált.

A projekt idén a Depeche Mode székével gazdagodik, ezt széket jövőre helyezik el a város egyik pontján.

Július 4-e szerdától azonban az elektronikus zene rajongóié a terep, mivel indul a Balaton Sound! A nagyobb nevek között ott van a The Chainsmokers, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike és a jelenlegi világelső Martin Garrix is. A szintén top 10-ben szereplő Steve Aokit már nem fogja látni a Sound közönsége, mivel Sopronban a VOLT-on szedte szét a bulizókat.

A teljes kínálatot kielemeztük amúgy, amit ide, valamint a második részét ide kattintva éritek el. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás