promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyakunkon a VOLT Fesztivál
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
“Teltházasnak ígérkező napokkal várja vendégeit június 26-tól a soproni Telekom VOLT Fesztivál. A legnagyobb érdeklődés a Depeche Mode első hazai fesztiválfellépését kíséri, rajongók ezrei készülnek az évek óta várt Avenged Sevenfold debütáló koncertjére, vagy éppen Steve Aoki, a Limp Bizkit, a Hollywood Undead, a Hurts, Alan Walker és a Clean Bandit showjára. Eközben az Iron Maiden napjára már hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt és a bérletek is nagy ütemben fogynak. Rekordszámú látogatóra, legalább 150.000 vendégre számítunk.” – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT alapító-főszervezője.

Egyedülálló újításként a legnépszerűbb hazai YouTuberek közül négyen beköltöznek a VOLT-ra. A “Hello Hungary Village” vendégeként Viszkok Fruzsi, Szirmai Gergő, BARNI és egy később csatalakozó társuk kalandjait a helyszínen és otthonról is élőben követhetjük. Ők négyen arra vállalkoztak, hogy a VOLT-ot és Sopront mutatják be a saját kamerájuk lencséin át több százezer követőiknek. Aki nem tud kint lenni, az így kaphat egy kis VOLT Feszt életérezést virtuálisan.


Ettől az évtől kezdve a VOLT minden évben egy fontos társadalmi ügyet helyez a középpontba, ami idén az autizmus lesz. “A VOLT vendégei a koncertek, a bulik és a fesztivál élményei mellett nyitottak arra is, hogy olyan emlékeket is hazavigyenek magukkal, amelyek beépülnek a hétköznapjaikba. Ezért éreztük azt, hogy a fesztiválunk remek terepe annak, hogy idén az autizmussal élők életkörülményeinek javítására hívjuk fel a figyelmet. Az Út a Mosolyért Alapítvánnyal közösen 30.000 fesztiválozónak és fellépőnek adjuk át az idei VOLT egyik színes jelképét, a VOLT-füzért, amely erre a fontos kérdésre hívja fel a figyelmet.” – mondta el Fülöp Zoltán, a VOLT másik házigazdája. Minden átadott VOLT-füzér után 100 Forinttal támogatják az Út a Mosolyért Alapítványt.

A Magenta1 Színpadon kora délutánonként talkshow-val indul a nap. Vendég lesz a Vad Fruttik, a Margaret Island, a Punnany Massif, a Wellhello és a Halott Pénz egy kötetlen beszélgetésre. A 2018-as Labdarugó Világbajnokság 8 mérkőzését is itt nézhetik majd a szurkolók, de sok-sok DJ is fellép majd, az esti órákban pedig hivatalos afterpartiknak ad otthont a Magenta 1 Színpad. A Depeche Mode koncertje után a Deadcode & friends vendégeként Black Asteroid az USA-ból érkezik a VOLT-ra, de DJ-ként találkozhatunk itt többek között Marsalkó Dáviddal, Fluor Tomival, és Lábas Vikivel is.

Tovább épül a Csillagok Városa: idén a Depeche Mode veheti át Ef Zámbó István egyedi alkotását, amelyet később Sopron belvárosában helyeznek el. Közben majd a fesztivál ideje alatt avatják fel a Linkin Park 2017-es székét. Hogy mi is pontosan az a Csillagok Városa, azt a lenti videóban megnézhetitek.


A környezettudatosság és a fenntartható fesztiválozás jegyében a VOLTon is megjelenik idén a re:pohár, azaz a cserélhető pohár, amivel a soproni fesztiválon gyakorlatilag eltűnik a pohárhulladék a rendezvény helyszínéről, ezzel többszázezer eldobható műanyagpoharat váltanak ki a szervezők.

Idén már a belépésre jogosító karszalaggal is lehet fizetni a VOLT-on. A rendszer lényege, hogy a karszalagok RFID chippel lesznek felszerelve, így amellett, hogy minden belépési jogosultságot tartalmaznak (napok, kempingek, stb.) a fizetési funkciót is magukban foglalják. Ez a rendszer a heti és napijegyeseknél is egyaránt működik, és gyakorlatilag a Festipay fizetőkártyát váltja ki, ami ezáltal tulajdonképpen beépül a karszalagba. Így megszűnik a korábban a kártyáért fizetendő 500 forintos letét is, illetve a karszalag további előnye, hogy sorbaállás nélkül, a mobil-applikáción keresztül is fel lehet tölteni. Emellett természetesen egyérintéses (contactless) bankkártyákkal is lehet majd ugyanúgy fizetni, mint eddig.

Új helyszínként mutatkozik be a VOLT Mozi, ahol kicsit ki tudunk szakadni a fesztivál zónából és filmezhetünk egy jót. A repertoárban lesznek majd kultfilmek és kasszasikerek is.

Koncertek:

Június 26-án, kedden egy igazi szenzációval indul a Telekom VOLT Fesztivál nulladik napja: Magyarországon először ad fesztiválkoncertet az elektropop egyik legnagyobb legendája, a DepecheMode.


Szerdán a "teltházasoké" a főszerep: 17 órától a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató idei győztese, az Apey & thePea, majd a Margaret Island, és a teltházas turnéja után a nyarat fesztiválsorozattal folytató Ákos áll a Telekom Nagyszínpadra, 23 órakor pedig a Hurts tér vissza, hogy újra elvarázsolja a közönséget. A Telekom Nagyszínpad szomszédságában található másik nagyszínpad az OTP Bank - Petőfi Rádióé, ahol olyan rendkívül népszerű előadók játszanak ezen a napon, mint a Mary Popkids, a Kowalsky meg a Vega, a Kiscsillag, vagy a Cloud9+, éjfél után pedig a partyrock legkülöncebb figurája, Redfoo veszi át az irányítást.


Csütörtökön a rockerektől lesz hangos a Lővérkemping Telekom Nagyszínpada: az angol The Raven Age és az amerikai Skillet után Lukács Laci ötvenedik szülinapját ünnepeljük egy erőteljes Tankcsapda bulival, majd fél tíztől a kultikus Iron Maiden csap a húrok közé. A könnyedebb műfaj kedvelői sem fognak unatkozni, hisz’ ezen a napon bolygatja majd fel a népet a Wellhello, utánuk a Quimby játszik a OTP Bank - Petőfi Rádió Nagyszínpadán, hajnal 2-től pedig az utóbbi években slágert slágerre halmozó Alan Walker zenél. Ez a nap eddig a legerősebb: már több mint egy hónappal a fesztivál előtt elfogytak a belépőjegyek.


A péntek a „bekategorizálhatatlanoké”: a Fish! kezdi a sort a Telekom Nagyszínpadon, majd az amerikai raprock csapat, a Hollywood Undead, 20:30tól pedig a Limp Bizkit adja a rímeket. Ezt a napot is egy VOLT-os visszatérő zárja: Steve Aoki electro-house dj és producer 2014-ben is óriási sikert aratott, és garantált, hogy idén is hatalmas showt csinál majd. Az OTP Bank - Petőfi Rádió Nagyszínpadon ezen a napon az amerikai The Kills és a Punnany Massif játszik, majd a napot egy őrületes NECC Party zárja.

A szombati zárónapon a Brains valamint a brit elektropop csapat, a Clean Bandit nyitja a nagyszínpadot, tőlük 20:30-tól a teltházas arénaturnét hozó Halott Pénz veszi át a mikrofont, és végül a Magyarországon először itt koncertező rockzenekar, az Avenged Sevenfold zárja a színpadot. A VOLTnak ekkor még korántsem lesz vége, hiszen a fesziválhimnuszáért felelős Majka & Curtis páros az OTP Bank - Petőfi Rádió Nagyszínpadon folytatja a bulit egészen éjfélig, amikor kezdetét veszi a Total Dance, a kilencvenes-kétezres évek legnagyobb popslágereitjegyző előadókkal, az Eiffel 65-val, a Safri Duoval, a Mr Presidenttel, Alice DJ-vel, Kozsóval és az Ámokfutókkal, a Happy Ganggel, az UFOval, a Splash-sel, DJ Andréval és Náksival. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás