promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Boldog születésnapot Breaking Bad!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hihetetlen, de már 10 éves a Breaking Bad, vagyis csodás magyar fordításban a Totál szívás. Az első résznek igazából 2008. január 20-án volt a premierje Amerikában, és még ekkor javában tartott az író sztrájk, ezért is alakult úgy, hogy csak 7 részt mutattak be az első évadból. Mi lett volna, ha nem sztrájkolnak? Nincsen többé Jesse, ugyanis Vince Gilligan már kinyírta volna a 9. részben. Időközben azonban rájöttek, hogy túl értékes karakter, és végig Walter mellett kell maradjon. Bizony, a szerencse is közrejátszott, hogy a BrBa ekkora sorozat lett, hiába tudta pontosan a készítő Gilligan, merre is akar haladni.

Gondolnánk, hogy a Breaking Bad még a Trónok harcára is hatással volt? George R.R. Martin a széria vége felé nagyobb szörnyetegnek tartotta Walter Whiteot, mint a Trónok harcában bárkit, ezért fogadta meg, hogy tesz az ügy érdekében.

Persze az X-aktákon rengeteget dolgozó Gilligan is merített a múltból, és nagyon sok széria volt rá hatással. Bryan Cranston szerepelt is az X-akták 6. évad 2. epizódjában, amit Gilligan írt. Ha még nem láttuk, akkor érdemes bepótolni, hogy mit alkottak együtt még 1998-ban. De milyen hatással volt ez a Breaking Bad-re? Gilligan ezt a részt mutatta meg a stúdiónak, hogy ő bizony Cranstont akarja Walt szerepére.

breakingbad10b

De hozzuk össze a BrBa-t még egy népszerű sorozattal. (SPOILER) Itt kell megemlítenem, hogy amikor Gus-nak a fél arca hiányzik a robbanás után, azt a The Walking Dead sminkekért és a vizuális effektekért felelős csapatának kellett megcsinálnia.

Ami viszont biztos, akár fő, vagy mellék karakter, a sorozatban 270-en halnak meg, amihez elég egy olyan szikra, hogy egy kémia tanár rákos lesz.

Miért érdemes 10 év után ismét belekezdeni a Breaking Bad-be, amit én már háromszor ledaráltam? Mert annyi rejtett utalást találunk benne, mint égen a csillag, kezdve azzal, hogy baconből rakják ki, hogy Walt 50 éves. A sorozat jobban meg van tervezve, mint egy svájci óra, és ez teszi a világ legjobbjává, és ez indította el az AMC csatornát is a hírnév felé. Hihetetlen, de Andrew Lincoln ezért vállalta el Rick szerepét a The Walking Dead-ben, mert látta a forgatókönyvön, hogy AMC. Csak annyit mondott magában, ők csinálták a Breaking Bad-et, akkor ez a sorozat tuti ütni fog.

Ha nem is kezdjük el újra, akkor emlékezzünk pár klasszikus pillanatra az 1 perces összefoglalóban, ami nagyon aranyosan van megcsinálva. Gondolom aki eddig meg akarta, az már megleste a szériát, de ha még nem, és szeretné, akkor jelezzük hogy: SPOILER! Boldogat Breaking Bad! Walt, te pedig „élj szabadon, vagy halj meg…” (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás