promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bruno Mars és Kendrick Lamar gyűjtötte be a legtöbb Grammyt idén
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A ceremóniát 15 év után ismét New Yorkban rendezték, a Madison Square Gardenben tartott show házigazdája James Corden volt, fellépett mások mellett Lady Gaga, Pink, Elton John és Sting is. Az elismerésekről az amerikai lemezakadémia 13 ezres tagsága szavazott. A három órás gálán Kendrick Lamar indította be a közönséget. A kaliforniai előadó a rap kategória összes díját besöpörte: Grammyt kapott a Rihannával közösen előadott Loyalty című számért, a Humble. című felvételért három szobrocskát is átvehetett, emellett Damn című albuma is díjat ért a legjobb rap album kategóriában.

Az este másik nagy nyertese Bruno Mars volt, aki már a gálát megelőző órákban kapott három Grammyt az R&B kategóriákban, később aztán átvehette That's What I Like című slágeréért az év dalának járó, 24K Magic című számáért és az azonos című lemezért pedig az év felvételének és albumának járó Grammyket.

A legtöbb kategóriában, nyolcban Jay-Z-t jelölték, aki a gála nagy vesztese lett, ugyanis ezekből egyet sem nyert meg.

Az év felfedezettje Alessia Cara kanadai énekesnő lett. A pop kategóriákban két Grammyt kapott Ed Sheeran, aki nem vett részt a gálán, Shakiráé lett a legjobb latin albumért járó díj, míg a legjobb elektronikus zenei album a német Kraftwerk formáció 3-D The Catalogue című lemeze lett. Megkapta harmadik Grammy-díját a Rolling Stones: Blue & Lonsome című lemezük a legjobb hagyományos blues lemez kategóriában nyert.

Posztumusz kapott Grammy-díjat mások mellett Carrie Fisher színésznő és Leonard Cohen énekes. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás