Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tom Cruise drogfutárnak áll az új filmjében

Tom Cruise drogfutárnak áll az új filmjében

Zene, Film & Kultúra

Tom Cruise drogfutárnak áll az új filmjében

Zene, Film & Kultúra

Promotions 05:15
Cruise repülőgép-vezetői tudását és sármját is megcsillogtatja Doug Liman új filmjében, amelyben a CIA-nak, az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatalnak (DEA) és Pablo Escobar drogbárónak egyszerre dolgozó pilótát alakít. A forgatókönyv a drogfutárként és az amerikai hatóságok beépített embereként is dolgozó pilóta, Barry Seal történetét idézi fel – hozta le a Variety.com.

A "Kövér ember" becenevű Seal a hírhedt Medellín kartell pilótája volt, de egyúttal a CIA-nak is dolgozott. A csempész kannabiszt és kokaint szállított Dél-Amerikából az Egyesült Államokba 1976 és 1984 között.

Hogy elkerülje a börtönt, hajlandó volt együttműködni az amerikai hatóságokkal. 1986-ban egy Baton Rouge-i védett házban lőtték agyon a kartell bérgyilkosai.

A készülő film már két éve, forgatásakor a címlapokra került, mert a produkció egy kisgépe vélhetően a rossz idő miatt lezuhant Kolumbiában, a személyzet két tagja életét vesztette, egy harmadik pedig súlyosan megsérült. Cruise abban az időben szintén dolgozott a produkción, de nem volt a gépen. A Universal tavaly változtatta meg a film címét és premierjének időpontját, így a korábbi Mena helyett American Made címmel kerül a mozikba az eredetileg tervezett január helyett szeptember végén.

Cruise és Liman már A holnap határa című sci-fi akciófilmen is együtt dolgozott. Az American Made szereposztásában Domhnall Gleeson, Lola Kirke, Jesse Plemons, Jayma Mays, Sarah Wright Olsen és Caleb Landry Jones neve is olvasható.

Az Escobar sztoriba már elég sokan belenyúltak, van aki sikeresen, van aki pedig kevésbé. Most még csak a történet és az előzetes van, hogy ezt eldöntsük, de eddig minden pozitív, reméljük a bemutató után is így lesz. (MTI; Torony)