promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vége lehet a Budapest Parknak - update: nem lesz vége
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ami megmentheti, hogy már most kultikus helyszínné nőtte ki magát, és a közönség és az előadók is imádják. Most alakították át és modernizálták egy kicsit, és tényleg Európa egyik legjobb szabadtéri szórakozóhelye. Az Urbanista blog derítette ki, hogy Ferencváros szocialista önkormányzati képviselője, Pál Tibor több beadványt is intézett a helyi önkormányzatnak, hogy létesüljön P+R parkoló a Budapest Park helyén. Ha megvalósult volna az olimpia, akkor végállomásokat tettek volna oda a villamosoknak.

Tény, hogy a Budapest Park csak a nyáris szezonban üzemel, így akkor nem használnák parkolóként, a baj csak az, hogy le akarják betonozni. Így meg már elveszíteni azt a jellegét, amit a zöld helyszín képvisel. Az Urbanista kérdésére a Park elmondta, hogy meg lehetne oldani, hogy minden évben lebetonozzák a táncteret, majd feltörjék, de a költségek miatt így már nem érné meg üzemeltetni. A lakókat nem zavarják a koncertek, mert multik vannak a szomszédban, szóval Pál Tibor már csak a parkolók miatt idegeskedik, amikből amúgy van bőven a környéken. 2015-ben az önkormányzati ülésen még ezt jelentette ki: „Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha ez a fiatalság rovására is lenne.”

Meglátjuk költöznie kell-e a Budapest Parknak. Remélhetőleg idén már békén hagyják őket, mert az egész szezon meg van tervezve.

A Park közben Facebook bejegyzésben igyekszik megnyugtatni a tömeget:

„A Budapest Fővárossal kötött bérleti szerződésünk 2019 végéig érvényes, semmilyen hivatalos jelzést nem kaptunk arról, hogy bárki korlátozni szeretné a működésünket, eddig mind a kerületi, mind a fővárosi önkormányzat részéről pozitív hozzáállást tapasztaltunk. Büszkék vagyunk rá, hogy évek óta konfliktusmentes a működésünk, és bízunk benne, hogy ez így is marad.” (Urbanista; Torony)

Update:

Önkormányzati közelmény: „Az elmúlt napokban a Budapest Park bezáratásával kapcsolatban megjelent félrevezető állításokkal szemben Bácskai János polgármesternek sem hatásköre nincs, sem szándékában nem áll a Budapest Park helyett P+R parkolót létrehozni. Erre azért sincs lehetősége, mert a Budapest Park a jegyző által kiadott jogerős rendezvénytartási engedély birtokában tart nyitva, és a szabadtéri szórakozóhely fővárosi tulajdonú területen működik.”
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás