promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pápai Joci megy az Eurovízióra, de a szavazás egy vicc volt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ugyebár a döntőbe nyolc dal jutott be: Kállay Saunders Band a Seventeen című dallal, Kanizsa Gina a Fall Like Rainnel, a Leander Kills az Élet című számmal, Pápai Joci az Origo című szerzeménnyel, Radics Gigi See It Through című dalával, a Soulwave a Kalandorral, Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi a Hosszú időkkel, valamint Zävodi + Berkes Olivér a #háttérzaj című dallal. A finalista dalok meghallgatása után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adtak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. Pápai Joci előadásában az Origo, Zävodi + Berkes Olivértől a #háttérzaj, Kanizsa Ginától a Fall Like Rain és Radics Gigitől a See It Through közül a tévénézők választották ki a nyertest.

Gyakorlatilag itt van a probléma. Egy nyolcas döntőben, ahol zárójelbe téve már minden dal bitang erős, hol érdekel engem a zsűri szubjektív véleménye? Mi értelme van nyolc dalt meghallgatni, ha én ebből csak 4 dalra szavazhatok? Teljesen logikátlan ez a felépítés. Innen a zsűrinek már semmi köze nem lett volna az egészhez. Mondják el a véleményüket, a többség meghallgatja, de most, hogy Ő nekik mi volt a kedvenc daluk, az halálosan nem érdekel senkit. A 4 dal essen ki közönség szavazatokkal, de ne úgy, hogy 4 ember pontokat osztogat a saját ízlése alapján. Amúgy a zsűri székben Zséda, Frenreisz Károly, Both Miklós, és Molnár Ferenc Caramel foglaltak helyet, szóval a top 4-re lecsupaszított mezőny csak a saját véleményüket tükrözte. (Lent: Joci megtudja, hogy Ő kapta a legtöbb szavazatot a közönségtől. - MTI Fotó: Illyés Tibor)

dal3
A nézőktől Pápai Joci és az Origo kapta a legtöbb szavazatot, így ő képviselheti Magyarországot május 9. és 13. között Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon. Hozzátesszük ez a győztes dal érdemeiből nem von le semmit. A közönség így döntött, kész. Pápai Joci a showműsor után, a Dal - Kulissza című műsorban hatalmas áttörésnek nevezte azt, hogy győzött. „Hittem a dalomban, életem legfontosabb dala volt ez” - fogalmazott, hozzátéve, hogy a végső győzelemre ugyanakkor nem számított, mert erős nevekkel és produkciókkal versenyezett. Elmondta azt is, hogy küzdeni fog az ország sikeréért, és a legjobbját fogja nyújtani Kijevben. 

A szombati showműsorban jelentették be, hogy Benji Karcok című dalával nyerte A Dal 2017-hez kapcsolódó akusztikus versenyt. A győztes díja idén is egy akusztikus koncert a Petőfi Rádió sorozatában, valamint egy fellépés a 2017-es soproni VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán. (Torony; MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás