promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érkezik a jubileum: 20. éve képernyőn a South Park
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Félelmetes belegondolni, hogy a South Park már 20 éve bomlasztja az agyunkat. Bár ezt én zárójelbe tenném, hogy bomlasztja. Sokan nem látnak túl a tahó poénokon, és nem veszik észre, hogy a South Park feladata pont az, hogy rengeteg mindenben felnyissa a szemünket. Biztosan a fejükhöz kapnak a mostani mondatomon, akik nem követik már a sorozatot, de a South Parkhoz alapvető intelligencia kell. A 19. évad már nagyon elment a társadalomkritika irányába, de igyekezett megtartani a régi „báját”, amiért régen annyira szerettük. Az új évadok során sok rajongó lemorzsolódott, mert nem bírták megérteni, hogy akárcsak mi, a készítők is elkezdtek kicsit felnőni. Trey Parker és Matt Stone az abszurd poénok mellett igyekeznek mögöttes tartalmat is rejteni a szériába. Ez mindig is így volt, de most már erőteljesebben megmutatkozik.

Még a tojáshéj a fenekemen volt, amikor az első részt bemutatták az HBO-n. Lázasan ültem oda a premier elé, szóval a mostani poén előzetes kicsit nekem is szól. Mondhatnánk, hogy egy növésben lévő gyereknek nem való ilyen szörnyűség, ez valahol így is van, de sok mindent a South Park miatt látok tisztábban így felnőtt fejjel. Szóval borzasztó kimondani, de Parker és Stone valahol részt vett a neveltetésemben. Végigkövettem 19 évadot és most várhatom a dupla X-es jubileumot. Most már a South Parkot sem nevezhetjük fiatalnak, ott van például a Simpson család, ami nem rég fejezte be a 27. évadát. Már ez is bődületes szám, főleg ha belegondolunk abba, hogy ezek a sorozatok tényleg velünk együtt öregedtek, nemesedtek.

A South Park jelenleg is a Comedy Central aranytojást tojó tyúkja. Amerikában is rengetegen ülnek oda a televízió elé még a hírességek is, akik azt figyelik, hogy na, most vajon én kerülök-e sorra a heti bírálatban? A 20. évad szeptember 14-én kerül majd adásba Amerikában, de a magyar Comedy Central elég hamar műsorra szokta tűzni itthon is. A másik ami fura nálunk, hogy még a felirat hívők is imádják a szinkront, és rengetegszer néha tényleg jobb, mint az eredeti. Plusz már a South Park magyar szinkroncsapata is a szívünkhöz nőtt. Nagy kár, hogy a 17. évad óta már csak tíz részt készítenek abban a titokzatos írói szobában. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás