promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt vannak a Petőfi Zenei Díj nyertesi
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Petőfi Zenei Díjakat nyolc kategóriában adták át, ami elég érdekesre sikerült. Ez egy szakmai díj lenne, de sokunk véleménye szerint ez az első díj átadó inkább a Petőfi rádió új vonalát próbálja erősíteni. De lehet ezt objektíven és szubjektívan is nézni. Az év dala a Halott Pénz Darabokra törted a szívem című száma lett, az év együttese ugyancsak a Halott Pénz, az év női előadója Rúzsa Magdi, Az év férfi előadója Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) lett. Az év videoklipje elismerést a Wellhello és Halott Pénz kapta az Emlékszem, Sopronban című közös dalért, de hát ha már Volt fesztivál, akkor mi más kapta volna? Az év felfedezettje megosztva a Fran Palermo és Freddie lett, Az év dj-jének Karanyit választották, az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat Ákos kapta tavaly decemberi dupla Aréna-koncertjéért. Életműdíjat vett át Bereményi Géza.

A díjat a Petőfi Rádió alapította a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőinek. A Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázoló díj bronzból készült és kristálytalapzaton áll.

pdij3
A jelölés alapját a Petőfi Rádión 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre június 20-ig lehetett szavazni a www.petofilive.hu oldalon, majd a szakmai testület is újra voksolt.
 
A 150 perces showműsorban fellépett a belga Lost Frequencies, a hazai színtérről a Punnany Massif, a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája Julie Rens belga énekesnővel, Lotfi Begi, ByeAlex és Mező Misi, Kis Grófo, Rúzsa Magdi, Ákos és Marge, a Halott Pénz, a Quimby, valamint a Wellhello.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás