promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nemzetközi Képregényfesztivál a Dürerben
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Magyar Képregény Szövetség 12. alkalommal rendezi meg az ország egyik legnagyobb képregényes eseményét, amelyen meghívott vendég lesz Rutu Modan Eisner-díjas izraeli képregényalkotó, Alessio Fortunato olasz képregényrajzóló is. Alessio Fortunato, a magyarul újrainduló Dampyr-sorozat első kötetét mutatja be, míg Kivi Larmolától a fesztiválra jelenik meg az Úton című gyűjteményes füzet, amely önéletrajzi jellegű műveit tartalmazza.
 
Vesa Kataisto, a finn Arktinen Banaani kiadó vezetője előadást tart a finn képregény jelenlegi helyzetéről, Harri Römpötti újságíró, kritikus pedig saját projektjét mutatja be.

Az egész napos esemény előadásain szó lesz többek között a small press képregénykiadásról, a képregényfelújításról, a rajzolók eszközeiről, valamint a képregényesek és a fanzinosok találkozásáról. Mindezek mellett betekinthetnek a látogatók a hazai alkotók műhelytitkaiba is.

A szervezők ismét kiosztják az Alfabéta-díjat, az egyetlen magyar képregényes elismerést. A Korcsmáros Pál-díjat az idén Haui József, a Képes Kiadó vezetője veheti át.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás