Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Év végén tervezik a felújított Bataclan újranyitását

Év végén tervezik a felújított Bataclan újranyitását

Zene, Film & Kultúra

Év végén tervezik a felújított Bataclan újranyitását

Zene, Film & Kultúra

Promotions - 2016.02.17. 12:36
"Szeretnénk ma megosztani önökkel egy fontos hírt: a Bataclan felújításáról döntöttünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy 2016 vége előtt új produkcióknak biztosíthassunk helyszínt" - olvasható a közleményben. A főrészvényes Lagardere csoport szerint ugyanakkor a felújítási munkálatok még nem kezdődtek meg. December elején a Bataclan két igazgatója, Olivier Poubelle és Jules Frutos, akik harminc százalékos tulajdonosai is a klubnak, a Le Monde című napilapnak már megerősítették, hogy szeretnének 2016 végén újranyitni.

A Bataclan Párizs egyik legrégebbi és legismertebb könnyűzenei koncertterme, mintegy 1500 férőhellyel. Az 1864-ben emelt, műemlék jellegű épület eleinte Grand Café chinois - Théatre Bataclan néven működött, majd 1952-ben felújították. Nevét Offenbach Ba-ta-clan című operettjéről kapta.

A tavalyi párizsi merényletek estéjén három, testén robbanóövet viselő terrorista hatolt be az épületbe, ahol az Eagles Of Death Metal amerikai zenekar adott koncertet. A merénylők azonnal tüzelni kezdtek és kilencven embert megöltek.

kepeagles
A zenekar visszatért Párizsba és tegnap be is fejezte a félbeszakadt koncertet. A banda az Olympia nevű helyen lépet fel. "Tökéletes volt. Mindenki boldog akart lenni, és a zenekar nem hagyott egy pillanatnyi időt sem a szomorkodásra. Jó volt elfelejteni az egészet egy kicsit" - mondta a CNN-nek egy résztvevő, aki egy közeli barátját veszítette el a novemberi támadásban.

Legolvasottabb hírek