promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyermeke most már széténekelheti az agyát!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A közlemény szerint a testület a következő időszakban szakmai javaslatot tesz arra, hogy az iskolai kórusok "védett időben" énekelhessenek; felmérést készít arról, mikor és milyen erőforrások bevonásával válik elérhetővé, hogy az ének-zene tárgyat csak szaktanár taníthassa az iskolákban. Ennek a hírnek talán az így is zsúfolt énekes tehetségkutatók örülnek a legjobban, mert most már az is jelentkezni akar majd, aki jól elő tudja adni a béreslegényt. Amúgy a hírnek mi is örülünk valamilyen szempontból, én még Beatlest is hallgattatnék a pulyákkal ha lenne rá idő, de nincs. A gyerekek le vannak terhelve és lennének fontosabb dolgok is, mint a zene. A zene jöhetne, ha ezek a dolgok a helyükre kerülnének. Egy jó kis tesi után énekeljünk egyet boldogan, majd írjuk meg a matematika témazárót és mehetünk is sótlan szart enni ebédre.
 
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arra is felkérte amúgy bizottságot, hogy a köznevelésért felelős államtitkársággal közösen dolgozzák ki a Klebelsberg Ösztöndíj Program ének-zene tanári kategóriáját. A tárcavezető jelezte: annak érdekében, hogy minden iskolában legyen iskolai kórus, a tárca a következő időszakban pályázatot ír ki új iskolai kórusok alakítására, valamint a működő kórusok segítésére, fejlesztésére.

Nos, én ezzel a mondattal nem tudok mit kezdeni, úgyhogy bemásolom az MTI-ről, ha elolvastátok majd rájöttök miért! A Kodály Zoltánné, valamint Mindszenty Zsuzsánna, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek (KÓTA) elnöke, Ittzés Mihály, a Magyar Kodály Társaság elnöke, Vigh Andrea egyetemi tanár, a Zeneakadémia rektora, Nemes László, a Kodály Intézet vezetője és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester részvételével ülésező testület tiszteletbeli elnökévé – Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára – Kodály Zoltánnét, a bizottság operatív vezetőjévé pedig Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárt választották meg. Így van, köszönjük!

Music Lessons Tulane
Mindszenty Zsuzsánna augusztus elején az MTI-nek azt mondta, kétéves munkatervet dolgoz ki a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, a KÓTA a mindennapos éneklés megvalósítására. Nyilatkozata szerint ez nem feltétlenül jelent óraszám-növekedést, bár ahogyan az elmúlt években bizonyos osztályokban bevezették a heti két énekórát, reménykednek, hogy ez a felsősök számára is általánossá válhat.

Kiemelte: a mindennapos éneklés programja tartalmazza majd a tanárképzés, valamint a tanári továbbképzések tartalmi megújítását és megfelelő énekes segédanyag kidolgozását. Olyan zenei anyagokat szeretnének a tanárok kezébe adni, amelyeket bármilyen korosztálynak, rövid idő alatt, könnyen meg lehet tanítani, amelyek sikerélményt és örömöt adnak az együtt éneklőknek.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás