promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a Tiesto, már nem az a Tiesto…
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Konkrétan mi is volt a probléma Tiesto fellépésével? Aki követi a zenei életet és az EDM (Electronic dance music) szcénát annak gyakorlatilag semmi, mert erre számított. Tijs Verwest már évek óta beállt a sorba a többiek mögé, ez is mutatja, miért tud még mindig a top 10 DJ-k között tanyázni, miközben a régi nagy nevek régen kiestek. Kivétel ez alól Armin van Buuren, aki félelmetes marketinggel még mindig a legjobbak között van úgy, hogy egyáltalán nem váltott stílust. Bár neki is vannak elvétve mostanság pop számai, de nem csinált akkora pálfordulást, mint a többiek. De közben hova tűntek az olyanok, mint pl. ATB, Paul Oakenfold, Pauk van Dyk, Eric Prydz, Gareth Emery, Umek, Sasha és még sorolhatnánk? Köszönik szépen megvannak, és a saját rajongó táborukkal foglalkoznak, nem azzal, hogy minél fentebb kússzanak egy közönségszavazáson. Fatboy Slim már több éve nincs ezen a listán, mégis olyan bulit csinált a Volton, hogy még a nagymamák is eldobták volna a járókeretet.

Úgy mint minden stílus, az elektronikus zene is változik. Egykor uralkodott a trance, aztán a house, most pedig egy elektro house trance keverék van soron, ami nekem már néha átmegy iszonyatosan monoton zúzásba, aminek semmi értelme. Persze egy nagy fesztiválon kellenek a masszív ugrálós zenék, mert a közönséget meg kell valamivel őrjíteni.
 
Tiestoval már nem igazán találkozhatunk Ibizán, Las Vegasban már inkább keresgélhetjük, ahol őrületes pénzeket képesek fizetni egy-egy szettért. Hol van már a Just be album, de említhetnénk az Elements of Lifeot is, ami szintén egy nagyon kreatív egyveleg lett, és egyáltalán nem arról van szó, hogy Tijs hátat fordított a trancenek. Mostanság csak sodródik az árral és a szettjeit sem úgy építi fel, hogy egy gyönyörű szimfónia legyen a végén belőle. Pakolgatja a zenéket, ahogy épp kedve van és ha a közönség ugrál az már jó. Erre sajnos egy idő után ráun az ember, és ha már egy világsztárt lát, akkor többet vár.
tijs only
Most ne menjünk bele abba, hogy az elektronikus zenész nem zenész, meg mennyi pénzt kapnak ezek a semmire. Azt már mindenki bevallotta, hogy DJ-zni nem nagy szám, még én is tudok, meg a Voksán Virág is, vagy hogy hívják? Nem tudom most melyik a legmenőbb cicis DJ. Viszont ők producerek, akik ülnek bent a sötét stúdióban és zenét írnak. Ha mi is tudunk, akkor hajrá, rengeteg pénzt lehet vele keresni, de tényleg. Viszont kell hozzá némi tehetség, hogy olyan zenét rakjunk össze a népnek, ami még tetszik is nekik, valamint képvisel valamit.

Tiesto amikor összeállt jó barátjával Ferry Corstenel és megalakították a Gouryella csapatot, elmondták az interjúikban, hogy nem akarnak senkinek sem megfelelni, csak zenélni szeretnének felszabadultan. Ezt is tették és mégis imádta a közönség. Hozzáteszem Ferry és Tijs még mai napig nagyon jó barátok és Corsten mester fel is élesztette az elmúlt hónapban a Gouryellát, de sajnos már Tiesto nélkül.

Tiestonak olyan hűséges tábora van, akik eddig sem fordultak el tőle. Vajon ha kicsit visszahozna a régi önmagából, megváltozna ez? Szerintem nem. Maximum kiesne a tíz legnépszerűbb DJ közül, de önmagát és a közönségét is szebb pillanatokkal ajándékozhatná meg.

T.P.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás