promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Üvegaljú kajakkal hajózott ki a nyílt tengerre, ami átúszott alatta minden képzeletet felülmúlt

Üvegaljú kajakkal hajózott ki a nyílt tengerre, ami átúszott alatta minden képzeletet felülmúlt

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

Az élete minden percben veszélyben forgott, majd megjelent valami hatalmas.

A tenger mélyén rengeteg érdekes és izgalmas élőlény rejtőzik. Vannak tudósok, akik azt mondják, hogy most jelenleg többet tudunk a világűrről, mint arról, hogy mégis milyen lények élhetnek abban a sötétségben, amit emberi elmével fel sem tudunk fogni. Rengeteg mélytengeri kutatás zajlik és nincs olyan év, amikor a tudósok ne fedeznének fel néhány új és izgalmas fajt.

Nem kellenek azonban drága eszközök vagy hatalmas hajók az olyan elszánt kalandoroknak, akik szeretik a víz közelségét.

Most egy férfi osztott meg magáról egy videót a közösségi médiában, ami alaposa felkavarta az állóvizet. Ma már lehet kapni átlátszó aljú hajókat, amivel fantasztikus kilátás nyílik a tengeri élővilágra. Leggyakrabban ezt sekélyebb vizekben használják és csak a legritkább esetben sikerül valamilyen igazi nagyvadat meglesni.

A férfi azonban a különleges kialakítású kajakkal egészen a nyílt tengerig ment, ahol egy egészen másfajta élővilág fogadta őt.

A kajak bár egy viszonylag biztonságos útijármű, ha azt megfelelő szaktudással és arra alkalmas helyen használják, azt azonban könnyedén beláthatjuk, hogy a nyílt tenger nem ebbe a kategóriába esik. Már csak azért sem, mert egy esetleges viharnál esélye sincsen a csónakban maradni, de nem csak emiatt borulhat be a tengerbe.

A teknősök mellett bálnák és egy nagy fehér cápa is feltűnik.

A bálnák bár jellemzően nem támadnak rá a járművekre, olyan hatalmas testtömeggel és mérettel rendelkeznek, hogy mozgásukat nehezen tudják koordinálni, így egy uszonycsapás is végzetes lehet a közelükben: könnyedén kibillentheti a hajót az egyensúlyából, de egyből el is találhatják vele a férfit. A vízbe esés pedig szintén kockázatos, mivel halottunk már olyan történetet, hogy valakit véletlenül lenyelt egy bálna és csak hatalmas szerencsével élte túl a kalandot. Egyszer csak pedig még náluk is ijesztőbb teremtmény jelenik meg, aki kíváncsian ússza körbe a hajót. Egy nagy fehér cápa szúrta ki magának a kajakost, aki ettől azért már leteszi az evezőt és tisztes távolságból várja meg, míg az állat "körül szaglászik". Nem ritka, hogy cápák hajóra támadjanak, kiszámíthatatlan a viselkedésük, így egy óvatlan, vagy hirtelen mozdulat könnyedén végzetessé válhat.

A felvételeket igen jó minőségű drókamerával készíthették, így tűéles képkockákat kapunk, majdnem olyan, mintha mi is ott eveznénk a szikrázóan kék vízben.

Bár az interneten több felvétel is kering például szörfösökről, akik mellett delfinek, vagy ráják úsztak el, ez a videó mégis túltesz az eddig látottakon. A fantasztikus felvételt ide kattintva nézhetitek meg: