promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a képes bizonyíték az ősi Egyiptom idegenekkel való kapcsolatára? Különleges térkép került elő 500 évvel ezelőttről
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokak szerint ez lehet a mindent eldöntő bizonyíték, ám még többen máshogy gondolják.

 

Vannak bőven olyan leletek, amelyekre az emberiség nem talált még magyarázatot a történelem során, ezekből pedig vannak olyanok, amelyek megelőzték a korukat. Piri Reisz térképe éppen egy ilyen rejtélyes lelet, amely rendkívüli izgalmakat tartogat számunkra a jelenből kitekintve.

A térkép elképesztően pontos, igazából meglepően és szenzációsan pontos adatokat szolgáltat 1513-ból, amikor még nem állt rendelkezésre modern műholdas technológia, hogy ezek segítségével tűpontos metszeteket készíthessünk. Ott az Antarktisz is, amelyet csak 1820-ban fedeztek fel.

Kérdés marad, hogy ezekhez a török zseni, Piri Reisz honnan szerezhetett adatokat, vagy éppen forrásokat?

Ő maga azt mondja, hogy több tucat korábbi térképből dolgozott, tehát volt forrása. Még Nagy Sándor korából származó térképeket is használt.

Ám akadnak még elvarratlan szálak így is.

A térkép először mutatja be a La Plata torkolatot, amely a tudósok szerint meglehetősen rendkívüli. Piri Reisznek azonban erre is van magyarázata, azt mondja, hogy Kolumbusz Kristóf egyik hajósától szerezte az információkat és ő ő is segített neki.

Ám sokak szerint az igazság máshol fekszik.

Egyes elméletek szerint ugyanis Piri Reisz olyan térképekhez juthatott hozzá, amelyek a jégkorszak előttiek, egy nagyon fejlett civilizáció készíthette ezeket, akikről nincsenek írásos forrásaink. A mindig megosztó elméletekkel operáló Erich von Däniken azonban ennél is tovább megy, szerinte egy űrhajó fényképezhette le a tájat még nagyon régen, amely a piramisok felett lebegett Egyiptomban. Ezért van a térképnek vetülete, és ezért van az, hogy éppen Kairó 5000 mérföldes körzetét láthatjuk a munkán.

A tudósok szerint azonban van egy légkönnyű tudományos magyarázat is, az ő véleményük szerint Piri Reisz nagy műve elkészülhetett a 16. századi ember ismereteivel, nem kellett ehhez idegen civilizáció segítsége.

Így néz ki a térkép:

(Források: Múlt-Kor, Owlcation, Express)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás