promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli dolgot rögzített a kamera az egyiptomi piramis titkos kamrájában
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rejtély továbbra is, hogy a titkos kamráknak és aknáknak mi volt a pontos rendeltetésük.

Az egyiptomi piramisok bámulatba ejtik az emberiséget mind a mai napig, és miközben azt hisszük, hogy már mindent tudunk róluk, az igazság az, hogy ezernyi rejtély tárul fel minden eges alkalommal, amikor a kutatók ásni kezdenek a monumentális építmények körül. Az egyik legnagyobb rejtély a gízai nagy piramis körül az, hogy mi lehetett  rendeltetésük azoknak a kamráknak és aknáknak, amelyek behálózzák az építményt.

Egyes elméletek szerint ezek szellőzőnyílások voltak, míg más teóriák szerint bizony ezek az ég felé néző nyílások bizony az égbolt nagy csillagaira néztek. Rituális rendeltetésük volt, mivel a fáraó lelkét sugározták az égbe. Ám sokan vitatják ezeket a felvetéseket, a közös pont pedig a tudósok diskurzusában az, hogy pontosan nem tudjuk a rendeltetésüket.

Ám, ahogy új információk jönnek, úgy változnak a teóriák. Sokszor pedig igazán meghökkentő adalék tárul elénk.

Egy robot kamerázott le olyat, amire egyelőre nincsen magyarázat.

A nagy egyiptomi piramisnak vannak olyan részei, ahová ember nem léphet be, mivel olyan szűkek a járatok és a nyílások, épp ezért sokévi munkával egy robotot építettek a tudósok, hogy az járja be az eddig nem látott tereket a piramis belsejében. Ám a robot is akadályokba ütközik, hiszen a járatokban lezárt részek is találhatók.

A titkos nyílásokat amúgy még 30 évvel ezelőtt fedezték fel, azóta kutatják, hogy miért építhették ezeket az alkotók.

Végül a titkos folyosón egy kamrát fedeztek fel, amelynek a felületein titkos szimbólumok futnak, amelyeket nem sikerült egyelőre megfejteni, de a robot készített ezekről már felvételeket. Egyelpre tehát talány, hogy a piramis titkos termeit miért építették évezredekkel ezelőtt.

Íme a Djedi Robot felvételei a titkos szimbólumokról a kamra belsejében:

(via UniLaid)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás