promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem akart poggyászdíjat fizetni egy utas a reptéren, szenzációsan oldotta meg a problémát
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem minden utas hajlandó fizetni ezért, hogy a nem megfelelő méretű poggyászát magával vihesse az útra.

Szinte minden légitársaságnak különbözőek az előírásai arra vonatkozóan, hogy mekkora méretű kézipoggyászt vihetnek fel az utasok a fedélzetre. Ezeket a mérettáblázatokat időnként módosítják, de a jegy megvásárlásakor mindig nyilvánossá teszik az aktuális szabályzatot. Ennek ellenére szinte minden nap felbukkan egy dühös utas a repülőtereken, hiszen akár egyetlen centiméteren is múlhat, hogy ingyenesen vihetjük magunkkal fizetnünk kell a poggyászunkért. 

„Az utasok szeretnek trükközni, egészen elképesztő dolgokat találnak ki. Vannak, akik kiszedik a szivacsot a nyakpárnából és ruhát tesznek a helyére. Olyan is előfordul, hogy megpróbálják a kabátjuk alá rejteni az extra táskájukat, amiért egyébként már fizetniük kellene”

– mesélte egy reptéri dolgozó.

A jegykezelők hivatottak eldönteni a repülőtereken, hogy melyik poggyász minősülhet kézipoggyásznak, azaz mi vihető fel a repülőgép fedélzetére. A szabályok légitársaságonként változhatnak, a kézipoggyász általánosan elfogadott mérete a Rynaiarnél 55 x 40 x 20 cm. Amennyiben a kézipoggyász túl nagy, vagy túlsúlyos, föl kell adni a többi feladott poggyásszal együtt, ami extra költséget jelent. 

A Ryanair egyik utasa csalódottan tapasztalta nemrég, hogy a kézipoggyásza nem fér be a rekeszbe, amely arra hivatott, hogy lemérje a bőrönd méretét. Kiderült, hogy maga a táska megfelelő méretű volt, de a kerekei már kilógtak a szabályzatban foglalt paraméterekből.

Az utasnak 70 eurót (kb. 27 ezer forintot) kellett volna fizetnie, hogy magával vihesse a poggyászt, de ő erre nem volt hajlandó. Egy darabig próbálta győzködni a terminál dolgozóit, hogy legyenek vele elnézőek, de senki nem volt engedékeny kedvében.

Erre fogta magát és erővel elkezdte letörni a tízéves bőrönd kerekeit. Miután a negyedikkel is végzett, sikerült bepréselnie a bőröndöt a szabványdobozba, így magával vihette a gépre. 

A repülőtéren a többi utas is hangos üdvrivalgásban tört ki, megtapsolták a produkciót.

 

A férfi később azt mondta, a 70 eurós poggyászdíjat már csak azért sem akarta kifizetni, mert a bőröndje ennek a felébe került, de még a repülőjegye is olcsóbb volt, mint az az extra költség, amit a négy kerék miatt ki kellett volna fizetnie.

Forrás: The Sun

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás