promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, melyik állat ölte meg a legtöbb embert tavaly, akár most is a közeledben lehet
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legveszélyesebb állat milliók haláláért lehet felelős, pedig puszta kézzel, könnyedén ártalmatlaníthatjuk.

Az oroszlánok, medvék, vízilovak és elefántok esetében nem lepődünk meg, ha olyan hírt hallunk, hogy emberre támadt vagy megölt valakit az állat. Emiatt hajlamosak lehetünk azt feltételezni, hogy ezek a legveszélyesebb élőlények, imádják az emberhúst, holott a legtöbb esetben a területét, utódait védő reakcióiknak esnek áldozatául azok, akik a közelükbe mennek.

Minden évben elkészül a világ legveszélyesebb élőlényeinek a listája. A rangsor alapját a világ különböző pontjairól érkező statisztikák szolgáltatják és mindig az előző év 12 hónapjának emberáldozatait veszi alapul. A tragikus állattámadások mellett az erőszakos halált is figyelembe veszik a lista készítői, azaz a gyilkosságokat, háborús tevékenységeket, amikor egy ember veszi el egy másik ember életét.

A világ 10 legveszélyesebb állata 2023-ban

Tavaly a komodói varánusz lett a tizedik leghalálosabb állat a világon, akár egy szarvast is képes elejteni. Legnagyobb fegyvere a nyálában lévő méreg. Sokáig azt hitték, csak az állat szájában élő baktériumok a felelősek azért, hogy a megharapott préda néhány órán belül elpusztul (amit a varánusz türelmesen kivár), de kiderült, hogy valódi méregmirigyek által termelt vegyülettel öl, tavaly 24 ember végzetét okozva ezzel.

A kutyákban sem bízhatunk meg feltétel nélkül, tavaly 25 000 emberrel végeztek.

A harmadik leghalálosabb állat a szemfogaival képes ölni és bár 15 000 évvel ezelőtt háziasítottuk őket, ha elvadulnak vagy rosszul tartják, nevelik ezeket a négylábúakat, még mindig nagy veszélyt jelentenek az emberre nézve.

A második legveszélyesebb élőlény az emberre nézve a saját fajának egyedei. Változatos módszereink, mint a terrorizmus, a háborúk, a rabló- vagy sorozatgyilkosságok stb. révén 2023-ban elvileg 437 000 ember életét oltotta ki egy másik ember. Azonban van egy állat, ami még ennél is veszélyesebb és nem kímél gyereket, öreget, betegeket sem.

A legveszélyesebb élőlény az emberre nézve a szúnyog.

A legtöbb ember halálát 2023-ban a szúnyogok okozták, a bizonyítható adatok szerint 750 000 ember végzete szárad az apró vérszívók lelkén, de az is lehet, hogy ennél jóval több. 

A szúnyogok azért vezetik a leghalálosabb állatok listáját hosszú évek óta, mert képesek olyan betegségeket terjeszteni, mint a malária, ami évente több millió ember halálát okozza.

A Top10 legveszélyesebb élőlény az emberre nézve:

10. Komodói varánusz

9. Sósvízi krokodil 

8. Víziló 

7. Tigris 

6. Skorpió

5. Indiai fűrészes vipera 

4. Rablópoloska 

3. Kutya

2. Ember

1. Szúnyog 

Sajnos olyan lista nem készül, hogy mi emberek mely fajokra vagyunk a legveszélyesebbek, de vélhetően számos élőlény hasonló megközelítés alapján készített Top10-es rangsorában mi lennénk az első helyen.

Forrás: GeeksForGeeks

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás