promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ez a korai szívbetegség 5 jele, amit már a negyvenesek is észlelhetnek, két Grammy-díjas énekesnőt is érint

Ez a korai szívbetegség 5 jele, amit már a negyvenesek is észlelhetnek, két Grammy-díjas énekesnőt is érint

Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

A szívbetegség nem válogat, lehet valaki gazdag vagy szegény, sportos vagy elhízott, oda kell figyelnie a tünetekre.

A korai szívbetegség jelei sokszor alig észrevehetőek, sokan nem is törődnek a tünetekkel, pedig komoly problémáktól kíméli meg magát, aki idejében kéri a kardiológiai vizsgálatot. A szívbetegség sajnos nem válogat, egészséges életmódot folytató, fiatal felnőtteknél is kopogtathat. Szakemberek szerint a szívvel kapcsolatos problémák kockázata több tényezőtől függ, és egyesek nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint mások.

Ha valaki családjában előfordult korábban szívbetegség, akkor nagyobb veszélyben van fiatalabb korban, mint azok, akiknél nincsenek meg a genetikailag hajlamosító tényezők.

Tény, hogy a férfiak hajlamosabbak a szívbetegségekre, de a dohányzás, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, a túlsúly, a fizikai inaktivitás, az egészségtelen étkezési szokások mind növelhetik a szívbetegség kockázatát. Emellett a krónikus stressz és a szorongás is hozzájárulhat a létfontosságú szervünk megbetegedéséhez.

A korai szívbetegség 5 jele, ami már a negyvenes éveinkben gyanúra adhat okot

  1. Légszomj vagy nehézlégzés kisebb erőfeszítéseknél.

  2. Szorító érzés vagy fájdalom a mellkasban, ami kis idő múlva elmúlik.

  3. Szapora vagy szabálytalan szívverés.

  4. Fáradékonyság és gyengeség, különösen, ha ezek nem korábbi aktivitási szintjéhez képest jelentkeznek.

  5. Gyakori szívbillentyű-zúgás, vagy szívritmuszavarok észlelése.

A friss Grammy-díjas énekesnő, Miley Cyrus is elismerte, hogy többször észlelte a tüneteket, az orvosok tachycardiát, vagyis a megszokottnál gyakoribb szívverést állapítottak meg nála. Miley azt mondja, nem tulajdonít nagyobb figyelmet a problémának, fájdalmai nincsenek és próbál meditációval és egészséges életmóddal könnyíteni az állapotán.

Toni Braxton számára a világsikert  az 1996-os Un-Break My Heart című dal hozta el,  amely hosszú időn keresztül a slágerlisták élén tartózkodott. Az R&B királynőjének is hívott énekesnő 2004-ben került kórházba, magas vérnyomással és szívburokgyulladással. 

„Az én esetem bizonyítja, hogy bárki bekerülhet szívbetegséggel a kórházba, azok is, akik fiatalok és próbálnak egészségesen élni"

– nyilatkozta később Toni Braxton, aki bétablokkolót kapott és elhagyta a sós és a zsíros ételeket az szíve egészsége érdekében.

Forrás: Business Insider