promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyot tévedtek a piramis építéséről a tudósok, egy súlyos hiba miatt teljesen félrement az ősi misztérium megfejtése
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas fordulat a piramisok ügyében, tévedtek a tudósok.

Hatalmas fordulat állt be a piramisok ügyében. Korábban megjelent egy tanulmány az Indonéziában található Gunung Padangról - Megvilágosodás Hegye -, hogy egy piramis lapulhat a belsejében, mégpedig egy olyan ősi piramis, ami sokkal régebbi lehet a monumentális egyiptomi építményeknél is.

A tanulmány az Archaeological Prospection nevű folyóiratban jelent meg, és azt állította, hogy az indonéziai piramist már 25 000 évvel ezelőtt elkezdhették építeni. Most azonban visszavonták ezt a tanulmányt, ugyanis a tudósok súlyos hibát vétettek a kutatás során; kiderült, hogy hatalmasat tévedtek.

A tanulmány azt írta, hogy ezt a piramist aprólékosan faragták ki, és hogy rejtett üregekkel és kamrákkal vannak tele. A Megvilágosodás Hegyét vizsgáló tudósok szerint a helyet többször is betemették, hogy titokban tartsák a létezését, és ezzel magyarázható az is, hogy most is egy hegy belsejében találták meg. Az írás szerint a piramisnál már jóval a mezőgazdaság létezése előtt nagyon fejlett építési gyakorlatot alkalmaztak.

A tanulmány elég komoly vitát váltott ki a tudósok között, sokan kétségbe vonták a benne foglaltakat, emiatt pedig a folyóirat felülvizsgálta a tartalmát, majd visszavonták a tanulmányt.

Azzal indokolták, mert egy elég komoly hibát találtak benne: rámutattak, hogy a kormeghatározást olyan talajmintákra alkalmazták, amikhez semmiféle emberi tevékenység nem köthető. Tehát továbbra is azt a hivatalosan elfogadott verzió, hogy az indonéziai piramis egy természetes képződmény. Hozzátették, hogy a képződmény korának megállapítása helyes, tehát valóban 25 000 éves lehet.

(forrás: IFLScience)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás