promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyan ősi piramist találtak, amely szembe megy a történelemmel, azonnal törölték a róla szóló cikket
Borítókép:  Profimedia/ IMAGO
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon mi lehet az igazság, a teljes igazság?

A Gunung Padang a világ egyik legrejtélyesebb építménye (piramisa), amely az utóbbi hónapokban komoly vitákat váltott ki. Miközben a Netflix egyik érdekes sorozatának (Emberek az emberiség előtt) hála olyanokhoz is eljutott az építmény híre, akik előtte még sosem találkoztak vele. Az elméletek arról szólnak, hogy Indonéziában van egy építmény, amely 25 ezer éves is lehet, a legbelsőbb szerkezetei erre utalhatnak egyes kutatók szerint, ez egy piramis, több piramis egymáson, ősibb mint az egyiptomi vagy a maja piramisok, és úgy minden, eddig ismert piramisnál és pítménynél is ősibb alkotás.

Az emberek faragták több ezer éven keresztül egy tanulmány szerint.

Most azonban a Gunung Padanggal kapcsolatban visszavontak egy tanulmányt, méghozzá az Archaeological Prospection nevű folyóirat. A régészek amúgy már a kezdetek óta nagyon szkeptikusak voltak a bejelentéssel kapcsolatban. A tanulmány azt is állította, hogy bonyolult építészeti alkotásokat hoztak létre az emberek már akkor, amikor még nem létezett a mezőgazdaság sem.

De azt is állították benne, hogy rejtett üregek és kamrák futnak a hegyben, szerették volna elrejteni az építményt a világ elől az alkotók. sok tudós szerint a lapban megjelent tanulmány ugyan helyesen közölt adatokat, ám helytelen következtetésekre futtatták ki az írást. Egyes résgészek azzal kapcsolatban emeltek kifogásokat, hogy a környéken találtak olyan helyeket, ahol emberek éltek évtízezredekkel korábban, ám ők barlangokban éltek, így nem utal sok minden a fejlett építők kilétére, illetve egyéb alkotásaikra sem.

De a helyszínről gyűjtött talajminták sem utaltak emberi tevékenységre 25 ezer évvel ezelőttről.

A tanulmányt végül visszavonták.

Íme a Gunung Padang a maga valójában:

(via New York Times)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás