promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vissza akarták hozni az amerikai elnököt a halálból, egy orvos megtalálta hozzá a megoldást
Borítókép:  Death of George Washington. Credit: Library of Congress
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezt az amerikai elnököt szerették volna visszahozni a halálból.

Dr. William Thornton, a kor híres polihisztora meglepő kijelentést tett George Washington elnök halála után: vissza fogja hozni őt az életbe. Thornton nem volt bolond. Számos esetet látott, ahol hibernáló állatok vagy emberek a halálnak hitt állapotból visszatértek. Támogatta a szájból szájba történő újraélesztést is, ami akkoriban újdonságnak számított.

George Washington az Amerikai Egyesült Államok alapító atyja, aki három fontos szerepet is betöltött az ország történelmében. Becenevén az "ország atyja" Washington a függetlenségért folytatott harc hőséből lett az új nemzet meghatározó alakja.

A 18. századi orvostudomány gyerekcipőben járt. A kómában lévőket gyakran halottnak hitték, és élve temették el őket. Ez a tafofóbia, az elevenen eltemetéstől való félelem elterjedéséhez vezetett. A "biztonsági koporsók" feltalálása is ezen aggodalomnak köszönhető. Ezek a koporsók csengővel voltak ellátva, amit a bent lévő húzhatott meg, ha magához tért.

George Washington is rettegett attól, hogy élve temetik el. Ezért halála után két nappalra halasztották a temetését.

Egy torokfertőzés okozta légzési problémák miatt Washington elnök állapota súlyosbodott. A korabeli orvosi tévhitek alapján az orvosok két litert vért vettek le tőle, ami tovább rontott az állapotán. 48 óra szenvedés után elhunyt. Thornton tracheotómiát akart végrehajtani a holttesten, és bárányvérrel pótolni a vérveszteséget. Emlékezett, hogy fagyott halakat is sikerült újraélesztenie. Elképzelése az volt, hogy hideg vízbe meríti Washington holttestét, majd takarókkal melegíti fel. Ezután bemetszést ejt a légcsövén, hogy levegőt fújjon a tüdőbe.

A család és a környezet nem támogatta a bizarr tervet. Végül az elnök utolsó kívánsága döntött: ne küzdjenek a végsőkig az életéért, hagyják békében meghalni. George Washington elnököt Mount Vernonnál helyezték végső nyugalomra, ahol a mai napig őrzik a sírját.

Forrás: history

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás